Mathias Vrebosch wordt volgend seizoen de nieuwe T1 van A-ploeg

Mathias Vrebosch wordt volgend seizoen de nieuwe T1 van A-ploeg

SC Out-Hoegaarden bereikte een akkoord met Mathias Vrebosch om, vanaf het seizoen 2022-2023, als onze nieuwe hoofdtrainer aan de slag te gaan. Mathias volgt dus Tom Soetaers op die vorige week zijn afscheid, na 7 seizoenen, aankondigde.

Mathias Vrebosch is nu nog trainer van tweede provincialer FC Baal. Hij loodste die club in zijn eerste seizoen (2019-2020) meteen van derde naar tweede.

Met zijn 33 jaar is Mathias uiteraard nog een jonge coach. Toch beschikt hij al over heel wat vakkennis en ervaring die hij ook in Hoegaarden zal kunnen inzetten. Hij begon op prille leeftijd als trainer bij de jeugd van KOSC Wijgmaal en was daar ook een klein decennium TVJO (technisch verantwoordelijke jeugdopleiding), op interprovinciaal niveau.

Als speler was hij onder andere actief bij Wijgmaal, Tildonk en Betekom. Met die laatste club maakte hij verschillende promoties mee, van tweede provinciale naar derde nationale. Een knieblessure dwong hem vroeger dan gepland te stoppen, maar gaf hem de kans zich volledig op het trainerschap toe te leggen.

SCOH is ervan overtuigd dat we met Mathias Vrebosch de juiste man aan boord halen om op het werk van Tom Soetaers verder te bouwen en onze sportieve ambities waar te maken.

Uiteraard zal de sportieve cel nu, in overleg met de toekomstige coach, de A-kern voor volgend seizoen vorm beginnen te geven.

We heten Mathias alvast van harte welkom in onze club en wensen hem alle succes toe in zijn opdracht!