SCOH LADIES spelen kampioen

De oproep voor supporters voor deze titelmatch viel duidelijk niet in dovemansoren: veel volk was komen opdagen om te zien hoe onze dames het ervan af zouden brengen in deze titelwedstrijd: muziek, gezangen, Bengaals vuur . De sfeer die ze brachten was fantastisch!

Onze Ladies konden alle hulp gebruiken, want Londerzeel was zoals verwacht een harde noot om te kraken: een sterke ploeg waarvan de verdediging staat als een huis. Hoegaarden geraakte heel moeilijk in haar spel, waardoor de kansen in het begin heel moeizaam kwamen.

We noteren als voornaamste kans pas in minuut 10 een actie van Loes die op Serena speelt, die past op Xandrine, maar die besluit net over.

En dan in minuut 19 een misverstand in de Hoegaardse defensie waardoor Londerzeel plots de bal kan afsnoepen en alleen voor Mitte komt: 0-1! De droomstart om snel op voorsprong te komen kon al in de prullenmand. De nervositeit die sowieso al over het veld hing, werd nu alleen maar erger. Maar de Ladies kennen opgeven niet en weten waartoe ze in staat zijn: de druk op Londerzeel werd nu groter. En al snel met resultaat: in minuut 26 trapt Serena een harde assist naar de rechthoek waar Xandrine de bal keihard in het dak van het doel kopt: 1-1! Heel Hoegaarden veert recht en de supporters, jong èn oud, zouden de hele wedstrijd blijven aanmoedigen en zingen. Minuut 38 dan: de bal komt opnieuw bij Xandrine die met links hard op de paal trapt! Dat had al het verlossende doelpunt kunnen zijn! En de rebound komt bij Loes die ook probeert maar de keepster pakt. De Londerzeelse keepster blijkt trouwens de hele wedstrijd in topvorm te zijn, en houdt haar ploeg meermaals recht. 1-1 is de ruststand. Ongemeen spannend!

In de 2e time komen de Ladies het beste uit de kleedkamer: Hoegaarden blijft nu intensief druk zetten en de kansen beginnen zich op te stapelen: in de 10e minuut een knappe actie van Kato op rechts, die past naar Serena die de bal voor doel gooit, de bal gaat net over. Minuut 18 Rosalie trapt fantastisch in de kruising, maar de keepster pakt. Vier minuten later een doorbraak van Jona, die past op Rosalie, diens trap op doel wordt ook door de keepster gepakt. Min 23: Chloe trapt een lange bal tot bij Kyara die alleen voor doel komt te staan maar de keepster pakt opnieuw! Minuut 26 dan: Xandrine komt alleen voor doel, maar mist. Een minuut later een pas van Kyara op Xandrine die naar Jona speelt, die duwt door en trapt de bal heerlijk binnen: 2-1! Gans Hoegaarden in een delirium! Onze Ladies zijn nu nog maar 18 minuten verwijderd van de titel! En Londerzeel? Echt veel kansen hebben ze niet, maar dat hoeft ook niet altijd: in minuut 79 krijgt Londerzeel een vrije trap, en die wordt heel mooi in de verste kruising getrapt: ongrijpbaar voor Mitte. 2-2 en alles is te herdoen met nog amper 10 minuten op de klok!!

Wat een thriller! Er wordt gezongen en geroepen door alle Hoegaardse kelen, en kijk: de voetbalgoden moeten het gehoord hebben, want in de 85e minuut krijgt Hoegaarden een penalty na een fout. Wie staat op om de verantwoordelijkheid te nemen over een penalty die beslist of onze Ladies de titel halen? Dit is qua stress zelfs voor supporters om gek van te worden, wat doet dat dan niet met onze speelsters? Dit doet denken aan WK Finale penalty omstandigheden.

En dan stapt Serena naar voor en eist de bal op: 16 jaar dames en heren! Hoed af voor zoveel cool. De seconden lijken minuten te duren.... En dan : BOEM! Serena, uitgerekend zij, topschutster, trapt de 3-2 binnen en de SCOH Ladies naar de titel! Wat er dan losbarst lijkt op een volksfeest! (We vragen ons nog altijd af hoe ver dat te horen moet geweest zijn.) Nog maar 5 minuten nu. En in die 5 minuten slaagt Londerzeel zowaar bijna nog om de 3-3 binnen te trappen als Mitte niet nog een fantastische redding doet.

En als de scheidsrechter het laatste fluitsignaal doet weerklinken worden alle supporters, speelsters gek van vreugde! DE SCOH LADIES ZIJN KAMPIOEN!!

De vreugdetaferelen zijn fantastisch om te zien. De speelsters vieren met de supporters, champagne wordt bovengehaald en dat is nog maar het begin van het feest: de dames worden uitgenodigd door de burgemeester op het gemeentehuis onmiddellijk na de wedstrijd om de behaalde titel op gepaste wijze te vieren. En dan duiken de Dames de Hoegaardse nacht in om nog verder te vieren. Voetbal een feest!!

Een hele dikke proficiat dames voor deze welverdiende titel! Bedankt voor het spektakel ook: het is dat de Oscars enkele dagen geleden al uitgedeeld zijn, of deze wedstrijd had die voor beste scenario gewonnen! Wat een wedstrijd, wat een ontlading, wat een feest! Merci Ladies, merci Ladies, merciiiiiiiiii!