SCOH A blijft in P1

UPDATE 27/06/2024

Bijna dag op dag twee maanden na onze laatste wedstrijd van seizoen 2023-2024 (28 april) kennen we ons lot voor het volgende … twee maanden nagelbijten en groeiende frustratie, maar : we krijgen eindelijk loon naar sportief werken! Ook volgend seizoen treedt onze A-ploeg aan in 1e provinciale Vlaams-Brabant. Een dikke proficiat aan spelers en staf. Sie haben das geschafft!

 

Situatie 28/04/2024
 

NAAR P2? Ja want SCOH A zakt dus finaal uit P1 als 10de op basis van doelsaldo (1 doelpunt verschil met Wijgmaal). Frustrerend wetende dat de ref zondag -“onwetend van het scenario elders“ - de wedstrijd stopzette op minuut 90 (vlak na de 5-1) terwijl er in de tweede helft 4 rode kaarten en 8 wissels waren !!

Bertem was al gebroken (zij boden lang weerstand maar bij 3-1 brak hun veer uiteraard) en we gingen wellicht nog een 6 de doelpunt scoren! “De wet van Murphy ?”

SCOH zakte in 2018 als 11de met 37 punten, nu in 2024 als 10de met 41 punten en mag zich wellicht de meest “onfortuinlijke” club van België noemen.

WAT BOOS MAAR OOK RELATIVEREND: We zijn uiteraard misnoegd want we worden door situaties boven ons terug gezet in onze ontwikkeling. Anderzijds beseffen we natuurlijk dat het “maar voetbal” is, er veel ergere dingen zijn en aanvaarden we ons lot.

P2 zal volgend seizoen een sterke maar ook prachtige reeks zijn en we gaan ons best doen er goed te presteren.

OF TOCH NOG P1? Haha ja, want de komedie is nog niet op zijn einde. Mogelijks valt er nog een oost-Vlaamse licentie-appel uit de lucht.

KAC Betekom moet het in een barragewedstrijd immers opnemen in en tegen Aalter. Indien 1. Merelbeke of Aalst hun licentie niet zouden krijgen van Voetbal Vlaanderen en 2. Betekom het duel zou winnen dan blijft Betekom in nationale en Hoegaarden in eerste!

De kans is echter groot dat onze vrienden van Betekom met oa trainers Mathias Vrebosch en Nico Van Roost de lange trip naar Aalter maken voor de spreekwoordelijke “hond zijn kl…” want wellicht halen Merelbeke en Aalst de licentie in “tweede zit”die pas binnen enkele weken wordt afgenomen. Daar zal wel een logica voor zijn!?

Good luck Betekom maar we vragen ons af of jullie er niet beter een dagje “met zijn allen naar zee” van maken . Het gaat minder ergernis opwekken dan een voorgehouden wortel te pakken die daarna vakkundig uit de watertandende mond wordt gehaald.

Een mens wordt er zowaar cynisch van …

WE ZIJN NIET DOOD: Het bestuur van SC Out Hoegaarden komt deze week bijeen en gaat kijken hoe we gaan omgaan met de nieuwe situatie.

Onze moederorganisatie Voetbal Vlaanderen vraagt flexibiliteit van ons en we zullen het als goede trouwe volgers tonen.

Voor wie er kop in heeft - ja hoor die grafdansers zijn er natuurlijk - geniet van het moment maar let op want ook nu komen we terug. We knielen even maar plooien doen we niet en dood en begraven zijn we al zeker niet.

“We are Danny en We are Wendy“ dus You can’t Touch us more than this”

ALIVE AND VERY KICKING blijft de club met een interprovinciale jeugdwerking, een P2 team, een B ploeg in P3, een damesploeg in P1, een geweldig Vets team, bijna een nieuwe “huis” -dat we trouwens voor 2/3 zelf financieren - en met de meeste en beste supporters uit de regio.

Ze mogen ons veel afpakken maar ons groenwit , onze trots en onze supporters pakken ze niet af !!!

DANK U !!!! We danken oprecht al onze spelers van P1 tot P3, tot dames, de vets. tot al onze jeugd. We danken onze trainers en staff, onze fantastische medewerkers en geweldige supporters en ons veerkrachtig bestuur voor een meer dan geslaagd seizoen. Wellicht het beste sportieve seizoen uit de recente geschiedenis van SC Out Hoegaarden!

Ceci n’est pas … een grap !!

Uiteraard houden we u op de hoogte van de komende ontwikkelingen en van SCOH A en B anno 2024-2025

#thankyou #bedankt #merci #aliveandkicking