Terugblik op 2020-2021

Met een allerlaatste training is zaterdag 30/5 het doek gevallen over seizoen 2020-2021: het definitieve eindsignaal van tien maanden voetbal.

Het is dit seizoen helemaal anders gelopen dan we gewoon waren. Waar 2019-2020 abrupt door corona gestopt werd, is het afgelopen seizoen eigenlijk blijven doorlopen, weliswaar op een volkomen eigen wijze. Moeten we nu ontgoocheld achteromkijken? Een beetje wel, want we hebben wel het een en het ander gemist.

Maar in Hoegaarden hebben we het hoofd niet laten hangen. Zelfs niet toen de competitie en soms ook de trainingen stilvielen, en toen kleedkamers, kantine en de “zijlijn” verboden terrein werden. Ook zonder zicht op wedstrijden hebben onze staff, trainers en spelers zich weten op te laden om te blijven trainen, zelfs meer dan anders. En op die manier is de sportieve ontwikkeling toch nog gegarandeerd kunnen worden. Een krachttoer die een welgemeende PROFICIAT verdient voor hen allen! 

En niet enkel omwille van de sport. Veel ouders lieten ons weten dat die trainingen een welkome afwisseling waren in de hele lockdown-sfeer. Momenten waarop onze kinderen zich eens goed konden uitleven, sportief maar ook in het sociaal contact met hun ploegmaats.

Zo werd het afgelopen seizoen ongewild een bewijs dat we de familieclub zijn die we willen zijn, waar sportiviteit en competitie hand in hand kunnen gaan met onze sociale functie. Dure woorden, maar onze club beseft het belang van het sportaanbod in deze tijden en neemt zijn verantwoordelijkheid op. We durven stellen dat onze club een van de meeste aantal uren training is blijven aanbieden in de loop van het seizoen. En daarbij zijn we ook altijd correct en solidair willen blijven: zo hebben we bijvoorbeeld bewust geen take-away actie opgezet, om de lokale horeca, die het al meer dan moeilijk genoeg heeft, geen extra concurrentie aan te doen. Verantwoordelijkheid opnemen in een gemeenschap betekent ook in respect daarvoor. Dat is waar onze club voor staat en wat we in deze crisis hebben willen duidelijk maken.

Ook op de laatste trainingsdag is het familiale van onze mooie club nog eens naar boven gekomen. Alle ingrediënten waren daarvoor aanwezig: onder leiding van een stralende zon lag de focus op fun. Nog een laatste keer samenkomen en plezier maken om dit vreemde jaar in schoonheid af te sluiten. Vèèèèèl wedstrijdjes dus, afwerking op doel, baseball-voetbal (kickbal), en zelfs een self-defence initiatie (waarover later meer).  

Rest ons nog welgemeende DANKUWEL aan alle trainers, staff, vrijwilligers, sponsors/partners om van het voorbije seizoen toch nog iets mooi te maken gegeven de omstandigheden! En save the best for last: een dikke PROCIFIAT voor alle spelers! Jullie waren fantastisch: jullie zijn steeds het beste blijven geven, een toonbeeld van de Hoegaarden spirit! You made us proud! Veel succes met de studies en we zien elkaar binnenkort terug met het vizier op 2021-2022!