VK Linden - SCOH A: 3-3

 

Wout Bache scoort hattrick met o.a. één fenomenaal, magistraal werelddoelpunt, maar uiteindelijk moeten Brouwers blij zijn met duurverdiend punt in Linden.

SCOH begon sterk in Linden en rond het kwartier ging Pierreux mooi door op rechts, centerde hard voor waar Wout Bache binnen devieerde. Wat later werd Bache op tegenaanval door Joren Nijs afgezonderd maar zijn schot werd weggewerkt.

Dan minuut 18, wat een goal. Vertessen met de assist!!!, diep op Wout Bache. Wout neemt de bal in één tijd uit de lucht en knalt daarna van schuin buiten de zestien de bal - à la Marco Van Basten in de EK finale van 1988 - schitterend voorbij de verbouwereerde doelman. Magic!!! en 0-2.

De Brouwers op rozen.

Linden reageert pas na 20 minuten via een schot van Vanderstappen maar dat gaat naast. Coremans en Joren Nijs komen nog even in de buurt van de 0-3 maar daarna neemt Linden sterk over.

Vanderstappen, de sterke spits maar ook de kwieke Ramaekers teisteren de Hoegaardense verdediging. Vertessen blijft echter pal staan. In minuut 38 zet Roosbeek zich door en bedient opnieuw Vanderstappen. Een pegel richting de kruising maar Vertessen met een wereldreflex voorkomt de aansluiting. Een Lindens doelpunt hangt in de lucht en valt ook in minuut 41. Op een verre inworp valt de bal voor Somers die er zijn teen kan tegen zetten en 1-2.

Hoegaarden reageert twee minuten later via ons jeugdproduct Tuur Thomas die zijn eerste basisplaats bijna bekroont met een geweldig doelpunt. Zijn schot sterft echter op de paal. Geen 1-3 maar dus 1-2 aan de rust na een bijzonder vermakelijke pot voetbal.

De Brouwers beginnen echter niet scherp aan de tweede helft en in minuut 46 hangen de bordjes plots gelijk. Vertessen houdt Vanderstappen eerst van een doelpunt maar de rebound wordt door Ramaekers binnen gewerkt. 2-2

Daarna heerst de thuisploeg en heeft SCOH het bijzonder moeilijk.

Het is kreunen maar gelukkig kunnen we rekenen op een prima doelman Thibeau Vertessen. Hij houdt Vanderstappen, Ramaekers en Roosbeek van een doelpunt.

Toch heeft SCOH de 2-3 aan de voet. Nijs wordt met een schitterende cross van Van Keyenbergh afgezonderd voor doel maar besluit op de thuisdoelman. Geen 2-3, meer zelfs, wat later legt de scheids terecht de bal op de stip na een tackle van Dimitri Nijs op Vanderstappen. Ex Hoegaardier Alexander Roosbeek faalt niet en knalt de 3-2 op het bord.

Linden kiest daarna voor het verdedigen van de voorsprong en brengt de Hoegaardiers zo terug in de match. Nijs en Bamps dreigen eerst maar het is uiteindelijk Wout Bache die in minuut 88 met een geweldige vrije trap de 3-3 op het bord pegelt. Een hattrick voor Woutje die uiteindelijk een punt oplevert.

Een prima punt achteraf, ondanks de vroege 0-2 voorsprong. Linden bleek een prima ploeg en staat niet voor niets in de bovenste gelederen. Op basis van de ganse match is een puntendeling wellicht het juiste resultaat. De supporters kregen waar voor hun centen en achteraf werd er leuk verbroederd tussen groenwit en groenwit en tussen de voorzitters Roel Heyvaert en Rudi Peelaerts. Leve het Provinciaal voetbal.

SCOH B verloor eerder op de avond met 2-1 van Boutersem United en is haar maximum kwijt.