VK Linden - SCOH A: 3-2

VK Linden - SCOH A: 3-2 

 

Door de afwezigheid van bijkomend Joren Nijs was het weer puzzelen voor Trainer Soetaers. Tibo Janssens kwam in het team en ook Alexander Van Keyenbergh startte. Wanyberg, Somashini en Schoofs bevolkten samen met doelman Lars Deweirdt de bank. Bij Linden was het uitkijken naar ex-brouwer Alexander Roosbeek. 

 

De match had geen verkenning nodig maar barstte meteen open. Berghmans kreeg de eerste mogelijkheid maar zijn schot was te centraal om doelman Hannes te verschalken. Wat later ging Bamps door maar hij beszloot voorlangs. Goed begin van de Hoegaardiers maar bij de eerste beste mogelijkheid voor de thuisploeg na 8 minuten was het raak. Verre inworp tot bij Puttevils die snel draaide en Vertessen verraste 1-0. 

De Hoegaardiers reageerden allerminst aangeslagen want amper drie minuten later een prima aanval tot bij Bamps. Voorzet richting Dumoulin maar Linden verdediger Van Cleynenbreughel beroerde het ding met de hand. strafschop. Berghmans achter de bal, maar Hannes redde. Die bal werd 5 seconden later door een Linden verdediger opnieuw met de hand beroerd en opnieuw floot scheids Ebraert voor strafschop. Terecht maar toch sterk van de ref om dit tegen de thuisploeg te durven. Berghmans faalde deze keer niet, 1-1 na 12 minuten. 

Wat volgde was een wedstrijd  die goed op en af ging. Desmet trapte voor Linden een vrije trap naast, Dumoulin trapte in de handen van Hannes. De beste kans in de eerste helft was voor Bamps die door Coremans alleen op Hannes werd afgestuurd. Hannes redde de meubelen. Aan de overkant een corner via Puttevils. Vranckx kopte op de lat. Hier kwam Hoegaarden goed weg. 

Toch trok SCOH het laken van de eerste helft naar zich toe. Coremans opende op Berghmans die puik Bamps bediende, en deze keer schoof Niels de bal binnen. 1-2, meteen ook de ruststand. 

 

Na de rust verliep het eerste kwartier prima voor de Hoegaardiers. Volledige controle, en zelfs nog een kans op 1-3 via Bamps, op aangeven van de voor de "geblesseerde !!!" Coremans, ingevallen Schoofs. Niels knalde naast.Wat later ging Bamps opnieuw door, zette voor naar Berghmans, maar Amo's deviatie ging over. SCOH had de match onder controle en niets leek op een terugkeer van Linden tot in minuut 63. Een diepe bal richting Vanderstappen. Joris Luyten had het doorzien maar kopte iets te zacht terug naar Vertessen. Vanderstappen er tussen, licht contact en neer in de 16 en de logische en terechte strafschop voor Linden was een feit. Da Silva faalde niet en zo stond het pardoes 2-2. 

SCOH probeerde meteen terug te slaan en Van Keyenbergh kreeg wellicht de mogelijkheid maar miste zijn volley aan de tweede paal op aangeven van Veulemans. De Brouwers raakten vermoeid en Linden dat tot dan buiten de strafschop niet in de buurt geweest was zette zich wat door. Drie corners na elkaar leidden het onheil in. Bij die laatste kwam de bal in de rebound terug tot bij Puttevils die een prima voorzet afleverde op het hoofd van Vanderstappen. Die mikte overhoeks de 3-2 binnen. 

De brouwers op de knieën, Linden op rozen. SCOH probeerde nog en kreeg wat halve kansen via Veulemans, Wanyberg en Dumoulin maar het vet was van de soep. Linden kreeg via Puttevils de kans op de doodsteek maar ook hij besloot naast. 

Scheidsrechter Ebraert, die overigens samen met zijn assistenten op geen foutje te betrappen viel floot af en voltrok het harde verdict voor onze jongens. 

 

CONCLUSIE 0 op 9 is het resultaat na drie matchen die evengoed 7 op 9 hadden kunnen opgeleverd hebben. Samen met de resem geblesseerden kunnen we dus preken van een ongelukkige periode. Vandaag verloren we opnieuw een match die we niet hadden moeten verliezen. We verwijten onze jongens niets, de inzet en discipline is voorbeeldig, alleen betalen we momenteel cash voor alles wat tegenzit. Het tij keert ongetwijfeld, hopelijk zondag op het veld van Borght-Humbeek.