VK Liedekerke - SCOH A: 0-1

Door een ongeval en megafile kwamen de Hoegaardiers te laat aan in Liedekerke en startte de wedstrijd een kwartiertje later. Tom Soetaers moest zelf zijn basiself aanpassen want enkele spelers kwamen pas vlak voor 15u aan.
De wedstrijd begon afwachtend. Liedekerke wou de Brouwers uit hun kot lokken om dan toe te slaan maar daar trapten de groenhemden niet in. Het eerste gevaar was voor de onzen maar de deviatie met het hoofd van Goen miste het kader. Daarna een sterk kwartier van de thuisploeg met enkele gevaarlijke corners  en hete standjes maar doelman Vertessen en zijn verdediging bleven overeind. Wat later versierden de Brouwers de beste kans van de eerste helft. Lange cross Van Keyenbergh, deviatie Groen in de loop van Acke, die zijn lob over de doelman maar ook over het doelhout ziet gaan.
Vlak voor rusten nog een aardige kans voor de thuisploeg maar De Boeck besloot  overhaast over. 0-0 aan de rust.

Vlak na de rust een schitterende doorsteekpass van Acke naar Goen. Goen houdt oog in oog met de doelman zijn man goed af, maar wordt vlak voor het besluiten onderuit gehaald. Michiel zelf achter de bal en hij faalt niet. 0-1. 
Trainer Cordier vervangt meteen twee spelers en VKL wat dominanter naar voor. Buiten steriele dreiging, een vrije trap die maar net over gaat en enkele net niet acties komen ze echter niet. De Brouwers die de bal aan de thuisploeg laat en scherp tegenprikt krijgen die wel. Coremans mag uithalen van op de 16, Vanzeebroeck weert af. Acke besluit de rebound in het zijnet.  Een kwartier voor tijd claimt de thuisploeg een strafschop na aangeschoten hands van SCOH kapitein Nijs. De scheids beoordeelde het als aangeschoten en legt de bal niet op de stip. Hier komen de Brouwers uiteraard goed weg. In het slot neemt de druk van Liekerk toe maar echt gevaarlijk wordt het nooit. Acke dribbelt zichzelf nog twee keer naar een geweldige kans.

Eerst redt Vanzeebroeck, de tweede keer soleert William mooi maar de assist naar Joren Nijs wordt net onderschept. Na 93 min klinkt het verlossende eindsignaal. Hoegaarden pakt, wat onverwacht, de drie punten op VK Liedekerke en dat zijn serieuze bonuspunten. Op basis van de kansen is het verdiend, op basis van het spel niet en was VKL de betere ploeg. Niet abnormaal uiteraard.  
Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen VC Bertem- Leefdaal, om 18u.