VC Houtem-Oplinter - SCOH A : 1-1

VC Houtem-Oplinter - SCOH A : 1-1

Na een draak van een wedstrijd verdelen Houtem en Hoegaarden de punten.

Op een zwaar terrein en met een vrij hevige wind was het snel duidelijk dat hoogstand voetbal niet voor vanavond ging zijn.

De Brouwers, met windvoordeel, begonnen het best aan de partij. Ze hadden in de eerste 25 minuten het balbezit maar verder dan een scherp aangesneden vrije trap van Joren Nijs die afweek in corner kwamen ze niet. Houtem kwam daarna meer opzetten en Jonkers bediende Blockx die, zo bleek achteraf, de grootste kans van de match miste. 0-0 ruststand

Na de rust bleef het een match vol slordigheden waar de inzet er wel was, spanning uiteraard ook maar niets maar dan ook niets tot gevaar leidde.

Tot in de 70ste minuut. De Hoegaardiers verspeelden knullig een inworp. Coeckelberghs, even uit de grip van Renmans, speelde in op Blockx die bijhield en prima aflegde op Robin Celis. Die had tijd en zijn schot wat gedragen door de wind verdween laag in de hoek. Zo stond de thuisploeg pardoes met 1-0 voor.

SCOH op achtervolgen aangewezen maar veel hoop op succes was er langs de zijlijn niet want gevaarlijk waren we in gans de tweede helft nog niet geweest.

Trainer Soetaers, die daarvoor al William Acke en Tuur Thomas had ingebracht herschikte even de ploeg, bracht Schoofs in en uiteindelijk loonde die zet.

Vankeyenbergh leverde een voorzet af naar Joren Nijs die zijn vluchtschot in corner zag verdwijnen. Die kwam voor de ingevallen Acke terecht die tot bij Nijs kopte. Joren legde af naar de infiltrerende Dumoulin die thuisdoelman Waeytens geen kans gaf. 1-1 in de 82ste minuut.

Daarna drongen beide ploegen nog voorzichtig aan maar het resultaat veranderde niet meer.

De derby bracht dus nooit wat ervan verwacht werd en eindigde op wat heet een "billijk" gelijkspel. De Hoegaardiers konden daar - door de late achterstand - uiteindelijk het meest mee leven. Positief was de prestatie van onze jonkies. Vooral Gilles Haegemans deed het prima in zijn debuutwedstrijd.

Volgende zondag ontvangen we in Hoegaarden top vijf ploeg VK Linden.