SCOH A - VC Houtem O: 3-0

Brouwers winnen derby tegen VC Houtem-Oplinter met 3-0

Ondanks het WK in Leuven was er aardig wat volk afgezakt voor de derby. Michiel Goen werd vooraf in de kijker gezet omwille van zijn reeds anderhalf jaar geleden bereikte 100ste doelpunt in het eerste van Hoegaarden. Klasse Goentje!!!

SCOH, zonder Lander Veulemans die in quarantaine zat, begon als een komeet aan de match. Al in de openingsminuut schoot Wout Bache een center van Joren Nijs net naast. Wat later scherpe vrije trap van Joren Nijs maar William Acke zag zijn header op de paal sterven.

Toen Goen in minuut 7 op links mooi zijn man voorbij ging en gemeten centerde naar Bache en die koel afwerkte stond het wel 1-0.

SCOH was heer en meester in de eerste 20 minuten en had de score kunnen en moeten uitgediept hebben. Zowel Goen, Dumoulin, Coremans en Acke slaagden er mede door een prima Houtem goalie Milan Waeytens net niet in.

Na die eerste prima 20 minuten viel de Hoegaardense motor stil. De bezoekers staken de kop uiteraard aan het venster. De jonge Kobe Vanderstukken mooi naar Sola maar gelukkig kon SCOH captain Dimitri Nijs met een scherpe tackle onheil vermijden. Wat later Sola met een individuele actie maar Vertessen met een beenveeg werkte in corner. Coeckelberghs kon een center van Tim Knops net niet binnen werken.

De Brouwers zochten naar hun tweede adem en Acke kwam op tegenaanval kort bij de 2-0 maar Waeytens met een reflex redde de Houtemse meubelen.

Vlak voor rusten bijna 1-1. Een vrije trap aan de rand van de 16 kwam bij Blockx maar de spits kon te weinig kracht zetten en ook de rebound van Coeckelberghs werd geblokt. 1-0 bij de rust was verdiend voor groenwit op basis van het sterke begin maar in deel 2 van de eerste helft maakte Houtem ook aanspraak op de gelijkmaker.

Na de rust viel het sprankelende spel weg. Hoegaarden liet Houtem komen maar verder dan wat halve pogingen kwamen de Tienenaars niet. Pas na 12 minuten boksten de Brouwers de eerste goede aanval in de 2de periode in elkaar. En meteen was het ook raak . Bache, Acke en Coremans combineerden tot bij Joren Nijs die met een prima assist Goen naar een nieuwe (ondertussen reeds 107 de) treffer voor groenwit leidde!!! 2-0

Houtem kon via Celis bijna tegen prikken maar Bamps blokte af. In de 71ste minuut viel het doek definitief. Bache met een prima cross naar Bamps. Die bereikte Goen en Michiel schoot de 3-0 eindstand op het bord. VCHO drong niet echt meer aan en SCOH vond het ook welletjes, ook al kwam Acke nog dicht bij de 4-0.

Ook al is de score geen exacte weergave van het vertoonde spel toch een verdiende zege voor Hoegaarden in een sportieve derby perfect in goede banen geleid door ref Torbeyns. De noodzakelijke driepunter is dus een feit en zodoende kunnen we volgende week met een wat "geruster gemoed" afzakken naar Linden. (Zaterdag, 20u).

Bedankt Caroline Noé voor de foto's. Morgen kan u zelfs een hele fotoreportage bekijken.