SCOH A - Sporting Kampenhout : 0-2

Leider wint verdiend op Hoegaarden maar ref speelt wel bepalende rol !

De wedstrijd tussen Hoegaarden en Kampenhout begon met een studieronde van pakweg 12 minuten waarbij het ontzag voor de tegenstander aan beide zijden groter was dan de durf.

De eerste grote kans was voor Hoegaarden toen Bache kon uithalen maar Billast redde met de voet. Aan de overkant een weinig later deed Vertessen hetzelfde op een poging van Roekens.

De leider had iets meer de bal maar qua doelgevaar liep het wel gelijkopgaand. Dumoulin kopte voor Hoegaarden iets te centraal, Er voor Kampenhout knalde op de vuisten van Vertessen.

Toen de scheids in minuut 30 een tussenkomst van Bamps verkeerd beoordeelde (welke fout zag hij?) mocht Janssens een vrije trap nemen! De scherpe inzet ging voorbij iedereen en verdween pardoes tegen de touwen. 0-1

Amper een minuut later prima kans voor de Brouwers maar Michiel Goen devieerde Joren Nijs voorzet over. 0-1 ruststand.

In de tweede helft verwierf de leider doorlopend controle en konden de Hoegaardiers weinig druk ontwikkelen.

Aan de overkant maakte Dumoulin een voorzet van Er onschadelijk en wat later was het Nijs die Roekens afblokte. De leider straalde rust uit maar zolang het 0-1 stond was het niet zegezeker.

In minuut 65 werd Bache diep gestuurd. In ware sandwichstijl werd hij in de 16 en net voor het afdrukken van de bal gezet. Penalty dus, maar de scheids hield "overtuigd" de neus op.

Roekens knalde wat later vanuit de draai maar Vertessen stond pal.

Toen in minuut 76, Brian Roekens tegen Dumoulin aanliep aarzelde Ref Van Roy deze keer niet??! en legde pardoes de bal op de stip. Was het fout? Was het in de 16? Vrij snel oordeelde Van Roy van wel, in tegenstelling tot de fase met Bache aan de overkant. De woede van de groenwitte supporters was zijn niet onbegrijpelijk deel. Jonckheere bedankte en schoot de 0-2 binnen.

SCOH drong nog wel aan maar kon behoudens een poging van Acke, een matuur en technisch superieur Kampenhout niet meer verontrusten en dus wonnen de leiders de moeilijke uitwedstrijd op Hoegaarden.

Verdiend dat wel, want Kampenhout was zonder overrompelend te zijn wel de betere ploeg. Meer zelfs het sympathieke Kampenhout is de beste ploeg waar we tegen speelden en vooral de kalmte en rust die ze uitstraalden is indrukwekkend.

Toch bepaalt de ref mee het resultaat. De penaltyfout op Bache had voor de gelijkmaker kunnen gezorgd hebben en aan de overkant was het dankzij een twijfelachtige strafschop dat de leiders definitief afstand namen.

Volgende week spelen we opnieuw thuis en dan ontvangen we onze buren van Bierbeek. Opnieuw een leuk duel in Oegarre.

Met dank aan Caroline Noé voor de fotoreportage.

SCOH B won later op de avond met 4-1 van Neerwinden en blijft in het zog van KVK Tienen B.