SCOH A - SC Aarschot: 6 - 1

SCOH A wint met zware 6-1 van SC Aarschot.

B Boys op hun beurt winnen, niet zonder geluk, met 5-3 van Budingen.

15 doelpunten, volk, passie, sfeer en weer originele Tifo's van de #brewersarmy. SCOH is the place to be on Sunday's

Snel scoren! Als Soetaers dat als opdracht gaf werd het prima uitgevoerd. De brouwers namen het immers letterlijk want exact 23 seconden na het eerste fluitsignaal hing de bal tegen de touwen. Luyten diep op Acke. Die zette, al dan niet vanuit buitenspel?, voor en Goen tikte de 1-0 voorbij Milbou.

Aarschot op de knieën? Absoluut niet! Amper een minuut later miste Wouanssi alleen voor Vertessen en in minuut 5 kopte Geerkens een corner binnen. De gelijkmaker werd echter afgekeurd wegens een fout op de Hoegaardense goalie Vertessen. Geen 1-1 dus en amper 40 seconden later stond het 2-0. Van Keyenbergh diep op Goen die vanop de zijlijn op 25 meter van doel enig mooi over de ver voor zijn doellijn staande keeper lobde.

Nog een minuut later werd Bache foutief gestopt. Joren Nijs krulde de vrije trap van boven op de lat.

Aarschot dat best aardig voetbalde kreeg enkele mogelijkheden om te milderen maar Vertessen redde drie keer knap op pogingen van Wouanssi (2x) en Van Leemputten. Na 20 wervelende minuten stokte het spel langs beide kanten. SCOH was slordig, Aarschot kreeg buiten balbezit weinig klaar.

Het was wachten tot de 39ste minuut voor nog eens een goede aanval van de Brouwers. Acke zette die op met Nijs maar zag zijn kopbal in corner verwerkt. Die hoekschop van Joren Nijs werd door een Aarschot verdediger in eigen doel gewerkt. 3-0, meteen de ruststand.

De tweede helft een fel Hoegaarden. Goen werd tot twee keer door de doelman afgestopt maar het was uitstel. Bache trok in minuut 53 voor tot bij Acke. Die omspeelde koel Milbou en 4-0.

Michiel Goen mocht daarna zijn doelpuntentotaal opdrijven. Eerst was hij goed gevolgd op een schot van Bache dat op de paal belandde (5-0) en wat later rondde hij een mooie combinatie af. (6-0). Michiel Goen zit met zijn 4 treffers van vandaag in totaal al aan 12 dit seizoen!

De Brouwers hadden de score nog kunnen opdrijven maar zowel Bache, Joren Nijs en Veulemans kenden genade.

In het slot kreeg het moedige Aarschot de eerredder die het verdiende toen een schot van Wouanssi via een Hoegaardens been afweek. 6-1

Uiteraard een verdiende overwinning voor groen wit ook al was de eerste helft voetballend niet zo goed en hield Vertessen ons bij momenten recht.

Door deze zege rukken de Brouwers op naar de 4 de plaats. Volgende week reizen we naar Veltem, dat vandaag leider Kampenhout de eerste nederlaag toe diende.

Tussendoor bekeren onze jongens donderdag om 14u30 op Infinity Vilvoorde (P3) voor de 1/16 de finales beker van Brabant.

SCOH B won daarna met 5-3 van Budingen. Aan de rust stond het dik verdiend 2-0 (Sylvestre en Deweirdt) maar na de rust vielen de jonge Brouwers verrassend doch volledig weg.

Budingen kwam gelijk en ook dat was terecht. Basile Vangilbergen met een gelukje scoorde toch de 3-2 en daarna misten de bezoekers twee huizenhoge kansen. Geen 3-3 dus maar wel 4-2 en 5-2 na goals van Deweirdt en Putzeys. Budingen milderde nog in de slotminuut maar dat was voor hen niet meer dan een pleister op een houten been.