SCOH A - KVTD: 3-4 / SCOH B - Atlas Linter: 3-1

Doelpunt in slotminuut zorgt voor zuur verlies van SCOH A tegen Tervuren-Duisburg (3-4)

SCOH B wint wel met 3-1 van Atlas en staat met half been in P3.

De eerste 20 minuten tussen Hoegaarden (zonder nu ook Goen en Van Keyenbergh en met een half zieke Luyten en Veulemans op de bank) en Tervuren waren het vermelden niet waard.

In de 22 ste minuut op een vrije trap van Joren Nijs begaat een bezoekende verdediger duidelijk hands maar de scheids gebaarde van krommenaas.

In de daaropvolgende eerste aanval van de bezoekers kopt Pirotte een voorzet van Moreels binnen. 0-1

SCOH reageert echter snel en via een prima combinatie centert Seppe Thomas prima op Schoofs. Jeroen kopt overhoeks de bal voorbij Hannon. 1-1

Pirotte krijgt vlak voor de koffie nog een prima mogelijkheid voor Tervuren-Duisburg maar hij besluit over.

Na de rust meteen de voorsprong voor de Brouwers. Tuur Thomas levert een mooie steekbal af naar Joren Nijs die prima voorzet tot bij Acke. 2-1

Daarna toenemende druk van de bezoekers. Glisic wordt door Haegemans afgestopt maar wat later kan Vonk een center van Pirotte binnen koppen. 2-2

Glisic en Vonk krijgen wat later nog mogelijkheden om iets meer mee te doen maar het is integendeel SCOH dat opnieuw op voorsprong klimt. De jonge Jona Covens zet zich door centert op Dumoulin die mooi Tuur Thomas aanspeelt. Tuur ramt de 3-2 tegen de netten. We noteren de 71ste minuut.

Opnieuw kan Hoegaarden de voorsprong niet vasthouden. Op een corner valt de bal op een schouder van een SCOH verdediger en over Vertessen. Voor de derde keer hangen de bordjes opnieuw gelijk. Terwijl iedereen zich opmaakt voor een billijke puntendeling verovert Tervuren-Duisburg de bal. Een hoge center wordt opnieuw door Vonk overhoeks voorbij Vertessen gekopt. 3-4. Tijd ontbreekt voor nog een Hoegaardense reactie.

Een zeer zure nederlaag dus die we ook niet verdienden maar het zorgt er wel voor dat we wat achtervolgers dichter zien komen.

Toch onthouden we het positieve, namelijk met een zeer jonge ploeg valt er niemand iets te verwijten. Even door de zure appel bijten, rustig blijven en verder werken.

Volgende zondag trekken we naar SC Aarschot.

In de topper in 4de klopten de jonge Brouwers het nr 3 Atlas met 3-1. Dankzij deze zege, die pas echt tot stand kwam in de laatste 20 minuten, zetten de mannen van Cambier een fikse stap naar promotie voor P3.

De Hoegaardense doelpunten kwamen via Yentl Marchal (2x) en Jona Covens. Volgende week moeten de B boys naar het sterke Budingen.