SCOH A - KSVO: 2-3

Crocky Cup (Ronde 2): SCOH A – KSV Oudenaarde: 2-3

 

 

We keken geweldig uit naar de confrontatie met het sterke Oost-Vlaamse Oudenaarde (2de nationale) en terecht want we kregen waar we op hoopten. Een echte bekermatch, met veel volk, sfeer, spanning en desondanks er misschien meer in zat een hartverwarmende prestatie van onze jongens. Enige smet op de feestvreugde is niet de uitschakeling maar wel de blessure van Spits Wout Bache, die we vermoedelijk enkele weken moeten missen met een barst in het scheenbeen. Sterkte Woutje…!

 

 

Uiteraard startten de bezoekers het best en trokken meteen in de aanval. De brouwers (allez die van Hoegaarden) stonden echter goed en bleven relatief makkelijk recht in de aanvangsfase. KSVO dwong wat corners af, waarvan Lekechine eentje net naast kopte. Het eerste grote gevaar kwam er toen Verspeeten aan de tweede paal een bal in de hoek joeg en onze Thibeau Vertessen tot een geweldige save dwong. Wat later een iets te trage omschakeling van SCOH die cash betaald werd. Kapitein Martens na een 1-2 met Verspeeten zette voor. De kwikke Heirwegh bleef kalm en legde de op dat moment verdiende 0-1 in het Hoegaardense mandje. Zaak voor Hoegaarden om de rug te rechten want een snelle 0-2 zou de boeken definitief sluiten. Bijna kon Verspeeten na een run van Heirwegh de score verdubbelen maar hij kraakte zijn schot.

 

Dan ging de Oost-Vlaamse storm wat liggen en was het de beurt aan onze jongens. Wout Bache met een knappe ingeving en dit centernaar Goen maar die miste zijn schot. De bal kwam voor Joren Nijs maar die knalde over. Nog wat later de grootste kans van de eerste helft en voor Hoegaarden. Bache naar Goen die alleen voor de KSVO doelman Verbrugghe kwam. Michiel zag zijn gelijkmaker gered worden door een schitterende tussenkomst van de bezoekende goalie. De rust werd gehaald met een 0-1 tussenstand.

 

 

Na de rust een ander beeld. SCOH zette nu meer druk vooruit en Goen werd in minuut 50 mooi aangespeeld in de 16. Mulliez bracht onze spits uit evenwicht waardoor de poging nipt naast ging maar eigenlijk op de stip had moeten gelegen hebben. De verder overigens prima leiddende Osier gebaarde echter van krommenaas.

 

Hoegaarden bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar KSVO bleef kalm en maakte in minuut 56 de 0-2 na een heel mooie aanval over diverse stationnetjes. Uiteindelijk was het hun beste speler Verstraete die met een wervelende dribbelactie de achterlijn haalde en spits Verspeeten via een 45 bediende. Verspeeten rondde koel af. 0-2.  Match gespeeld?

 

No way, Hoegaardiers zijn zoals Duitsers. Je bent er nooit klaar mee. Ook Oudenaarde niet.

 

Soetaers die Bamps halfweg ingebracht had en wat later Berghmans voor de ondertussen geblesseerde Bache joeg zijn team naar voor. En met succes. Pierreux onderschepte een bal, zette een raid op en zijn inzet werd door Lekechine met de hand beroerd. De scheids legde de bal nu wel op de stip en Goen zette die feilloos om. 1-2 , SCOH back in business.

 

Het werd nog gekker want na opnieuw een prima aanval besloot Bamps op de doelman. De rebound kwam bij Kampfschwein Veulemans en die joeg in minuut 72 de 2-2 tegen de touwen. Hoegaarden ontplofte ! De bezoekers keken verweesd naar de groenwitte vreugde en voelden een onweersbui hangen, maar net dan kwam het klasseverschil naar boven. Amper twee minuten later stonden ze weer op voorsprong. Zij het wel gelukkig want een voorzet van Van Waeyenbergh werd mis ingeschat door Renmans en kwam viel gelukkig voor de voeten van Heirwegh die ijzig kalm de 2-3 nette. Te snel voor SCOH want nog eens terugkomen zat er niet meer in. Toch probeerden de “Witte” Brouwers het. In ware cupstijl gingen de mannen van Soetaers onvervaard naar voor. Met man en macht werden de Oostvlamingen geen moment van rust gegund. Heel wat hete standjes, vrije trap, corners dwongen we af (al een prestatie op zich tegen deze tegenstander), maar scoren lukte niet meer. De brouwers van Oudenaarde wonnen tegen de Brouwers van Hoegaarden en bekeren verder.

 

 

Toch tevredenheid in Hoegaarden, want wat hebben we genoten van deze unieke confrontatie. We mogen zeggen dat er misschien wat meer in zat, want qua pure kansen was het redelijk in evenwicht. We zijn echter vooral blij met de manier waarop we Oudenaarde het moeilijk hebben gemaakt. Daarvoor hadden we op voorhand getekend. Heel de dag was trouwens geweldig. We hebben de mensen van Oudenaarde met heel wat Vlaams-Brabantse warmte ontvangen en het moet gezegd de Oudenaarde spelers, hun staff en het bestuur zijn zeer sympathieke mensen. We gaan hun zeker blijven volgen en hopen dat ze “ver” gaan in de Beker van Belgie en uiteraard in hun competitie hun ambities waar kunnen maken. Verder danken we onze geweldige spelers, trainers maar ook en vooral onze fanatieke geweldige aanhang die na 90 minuten gepassioneerd te supporteren ook de klasse hadden om KSVO en SCOH met respect een applaus te geven. Schitterend.

 

 Bekijk zeker ook de wedstrijdbeelden van Digital Scouting via deze link 

Of lees het wedstrijdverslag van Oudenaarde via deze link (met veel respect voor onze brouwers, supporters en club).

Volgende dinsdag oefenen onze jongens thuis tegen de buren van Butsel (20u), zondag is er geen competitiewedstrijd vermits onze eerste tegenstander VC Bertem-Leefdaal na hun stunt tegen Tubize verder bekeren.