SCOH A - KHO Bierbeek A: 0-1

SCOH delft onderspit (0-1) in derby tegen gehavend KHO Bierbeek .

Vooraf werd ex brouwer, SCOH kampioen Amaury "Amo" Berghmans gehuldigd en bedankt. Een mooi moment voor Amo en onze club. Ook de Sint en de roetpieten waren aanwezig en gaven samen met Toets Thielemans van café Venetiaan de aftrap.

Sfeer van in het begin dus en dat zette zich meteen door op het veld want de thuisploeg startte prima met al na 3 minuten een doelrijpe kans. Veulemans besloot op de paal, in de herneming knalde Goen op Van Hoylandt.

Twee minuten later probeerde Goen het uit de draai maar Nijs blokte af.

Na 10 minuten Hoegaardense blitzkrieg viel de machine echter stil.

Bierbeek, nochtans zeer zwaar gehavend door tal van afwezigen, nam verbaasd over maar deed dat goed. Dochez nam een voorzet in één tijd op de slof, Vertessen met een eerste wereldreflex tikte in hoekschop.

Wat later kopte Laermans maar opnieuw redde Vertessen. Ook Schoolmeesters kreeg een kans maar u raadt het al, Vertessen weer hij redde de meubelen.

De Brouwers hielden de bal niet meer bij en maakten niets klaar. Integendeel het was Bierbeek dat voor de rust aanspraak maakte op de voorsprong. Kindekens en Schoolmeesters kapten zich beiden vrij maar stuitten op een uitmuntende Hoegaardense Goalie Vertessen. 0-0 aan de rust

Na de koffie viel het doek meteen. Hoekschop Bierbeek en Spaey kon met een rake kopbal Vertessen nu wel verslaan. 0-1

Nog wat later zette Thomas Lauwens van ver aan maar Vertessen haalde de schuiver uit de hoek.

Bierbeek zakte daarna terug en de Hoegaardiers staken opnieuw de neus aan het venster.

Acke kopte net over en wat later kom hij een prima center van Nijs net niet binnen tikken. De rebound van Goen werd afgeblokt.

De thuisploeg was nu baas, zette heel wat power in de schaal en de bezoekers werden in de verdediging gedrukt. Dumoulin kon een mooie actie Acke, Bamps niet afronden en ook Goen kon een assist van Bamps niet kadreren.

De ingevallen Pierreux dan met zijn eerste baltoets noopte Vanhoylandt tot een beenrefleks.

Bierbeek loerde nu op de counter en via Schoolmeesters was het gevaarlijk. Vertessen, de beste Hoegaardier zonder twijfel, redde twee keer.

SCOH zette alles op alles in het slot maar enkele puike centers van J Nijs, Luyten en Tuur Thomas vonden geen vervolg.

Schoolmeesters voor Bierbeek verkwanselde de kans op de doodsteek en dus bleef het spannend tot het einde. De Hoegaardense gelijkmaker bleef ondanks verwoede pogingen echter in de lucht hangen en zo wint Bierbeek de aangename en sportieve derby, prima geleid door ref Cuypers en zijn assistenten.

SCOH speelde de eerste 10 min goed, de laatste 30 minuten met veel power maar daartussen was het niet goed, daar moeten we eerlijk in zijn. Bierbeek rechtvaardigt de zege omdat ze de beste kansen kregen en met een onuitgegeven team als ploeg beter acteerde.

Volgende week wacht ons de lastige verplaatsing naar Grimbergen.