SCOH A - KFC Wambeek-Ternat: 1-2

Verslag: SCOH A -KFC Wambeek-Ternat : 1-2

 

Met Wanyberg ipv Vankeyenbergh (die had last na de wedstrijd tegen Bertem) startten onze jongens meteen met offensieve bedoelingen tegen Wambeek-Ternat. 

Het eerste kwartier viel er weinig doelgevaar te beleven. SCOH eiste wel de bal op, maar openingen vonden ze niet meteen. 

Tot op het kwartier toen Pierreux een center verstuurde naar Veulemans die uithaalde maar zijn schot in corner afgeweken zag gaan. Meteen daarna een actie via Bamps, maar de bal ging nipt voorlangs. 

Hoegaarden op dreef nu en in de 20ste minuut leverde dat een geweldige combinatie en kans op. Bamps naar Berghmans die mooi doorstak naar Joren Nijs. Joren met twee korte kapbewegingen alleen voor doel maar zijn schot vanop 2 meter belandde op de paal. Geen 1-0 ! 

De bezoekers, tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest reageerden via een schot van Vermeir maar dat ging enkele meters naast. In de 25ste minuut een tweede aanval van Ternat en die werd na een mooie schijnbeweging door Pinon puik in de hoek getrapt. 0-1 

De Brouwers op achtervolgen aangewezen en dat deden ze met enthousiasme. Alleen lukte het net niet. Een vrije trap van Berghmans werd door doelman Corbisier uit zijn vlak gehaald, een schot van Veulemans werd afgeblokt in corner. De bezoekers claimden nog wel een strafschop na een contact tussen Vertessen en Pinon, maar de scheids gaf geen krimp. 

 

In de tweede helft, hetzelfde spelbeeld. SCOH probeerde, Wambeek-Ternat verdedigde en loerde op de counter. Bamps werd gelanceerd door Nijs, maar tot een schot raakte hij niet. Pinon kreeg voor de bezoekers een bal uit de kluts maar besloot nipt naast. Hoegaarden duwde door en een center van Luyten bereikte Robbe Coremans. Zijn kopbal raakte een Wambeeks hoofd en zo corner ipv doelpunt. De voor Wanyberg ingevallen Tibo Janssens met een volley na hoekschop, maar de bal werd afgeblokt, al dan niet met de hand (dat konden wij niet zien). Net niet dus weer. 

Ternat behield dus de voorsprong en prikte voornamelijk via welgemikte uittrappen van de doelman tegen. Pinon kreeg zo een kans maar Vertessen duwde in hoekschop. Toch verdienden de Brouwers vooral de gelijkmaker en die kwam er na een duel tussen Bamps en een WT verdediger. Beiden vielen in de 16, maar de bezoekende verdediger greep in zijn val naar de bal. De ref zag geen fout in het contact onderling maar wel een handsbal en dus legde hij de bal op de stip. Joren Nijs trapte die binnen het bereik van Corbisier maar de rebound knalde hij gelukkig binnen. 1-1

SCOH had nog een kwartier om de winning goal te maken en Joren Nijs kwam na een actie opnieuw in de 16. Een van de bezoekende verdedigers tackelde correct de bal in corner mar schoof door op Nijs enkel. Joren moest meteen het veld verlaten en dat betekent aanvaller drie in de ziekenboeg. 

Hoegaarden ging dus verwoed op zoek maar had te weinig slagkracht om Corbisier te verontrusten. Een gelijkspel dan maar..... Toch niet, in de 89ste minuut een counter van de bezoekers. Marchoul knikte een prima getrapte center perfect in het hoekje en bezorgde de bezoekers zo een zeer gevleide zege. 1-2 

 

Conclusie: Onze jongens valt niets te verwijten. Ze waren voetballend de betere ploeg maar uiteraard wegens de afwezige spitsen missen we wat stootkracht. De bezoekers uit Wambeek-Ternat kwamen voor een punt maar vertrekken met drie en gaven achteraf ook wel toe dat het gevleid was, maar dat is nu eenmaal het spel. SCOH start dus met 0 op 6 terwijl het evengoed 4 op 6 had kunnen zijn. Geen paniek vooralsnog - we kennen de situatie die door het uitvallen van nu ook Joren Nijs er niet beter op wordt - nu woensdag komt er op het veld van Linden een nieuwe kans.