SCOH A - KFC Borght-Humbeek: 4-0

Efficiënte Brouwers kloppen KFC Borght-Humbeek met 4-0. Ook B boys winnen met zelfde cijfers van Vissenaken B. Uniek is die dubbele zege op zich niet maar wel dat alle bovenbouwploegen (U15 a, b en c, U17 a en b en U21a en b en P1 en P4) van SCOH dit weekend wonnen! Resultaat is niet heilig maar plezier doet het wel. Proficiat gans SCOH. Ook een speciale vermelding voor onze U9 ploegen die samen met hun helden mochten oplopen en vieren en aan de scheidsrechters die in de "week van de official" de wedstrijden perfect leidden.

De wedstrijd van SCOH A tegen Borght-Humbeek had een lange studieronde nodig waar vooral de bezoekers het meest aan bal waren. De mannen van Soetaers ondergingen eerst, controleerden en sloegen dan keihard toe op de eerste beste mogelijkheid. Op een center van Pierreux verkeek een verdediger zich. Joren Nijs profiteerde en legde af naar Goen die dankbaar de 1-0 tegen de touwen joeg.

Vijf minuten later opende opnieuw Joren Nijs op Bache. Wout infiltreerde in de 16, kapte handig zijn belager uit en knalde staalhard binnen. 2-0

FC Borght-Humbeek zat nochtans goed in de match maar keek zonder het goed te beseffen tegen een dubbele achterstand aan. Het reageerde via Robberechts die met een punter bijna Vertessen verraste.

Toch was het weer Hoegaarden dat efficiëntie toonde. Bache met een mooie actie tot aan de achterlijn waar hij met een '45, Robbe Coremans bediende. Die legde secuur af naar Goen die met een lage streep zowaar voor de 3-0 zorgde. Meteen de ruststand na een eerste helft waarin de bezoekers het balbezit opeisten maar de Brouwers dodelijke efficiëntie vertoonden.

Na de rust probeerden de bezoekers hoog spel te spelen en zo het tij te keren. Het leverde vooral steriele druk en hoekschoppen op maar Vertessen echt aan het werk zetten lukten hen niet. Integendeel, op een pijlsnelle counter, opgezet door alweer de hardwerkende Joren Nijs kwam Michiel Goen alleen voor doelman Verleysen. Deze keer pareerde die de schuiver van Michiel wel.

FCBH bleef druk zetten maar in de 67ste minuut ontnam Michiel Goen alle Borghtse hoop. Bache dribbelde zich voorbij twee verdedigers en bediende op fluwele wijze zijn spitsbroeder. Goentje bedankte en vervolledigde zijn hattrick. 4-0.

De sportieve bezoekers probeerden nog een eerredder te maken maar Adrien kopte naast en Hendrickx zag zijn doelpunt voor offside afgekeurd. Het bleef dus bij 4-0.

Een deugdoende zege voor de mannen van Tom Soetaers tegen het aardig voetballende nummer twee. SCOH speelde volwassen, gaf weinig weg en was dodelijk efficiënt in de zone van de waarheid.

Volgende week reizen we naar Dilbeek waar Boka United, dat vandaag met 1-4 won op Veltem, ons opwacht.