SCOH A - HO Veltem

SCOH A - HO Veltem: 0-2

Trainer Soetaers kon terug rekenen op spits Goen maar moest Bamps  de bank laten (onzeker) en kon nu ook niet beschikken over Pierreux. Dat betekende dat de al gehavende ploeg weer op drie posities moest herschikt worden. Verre van ideaal.

In het eerste kwartier tasten beide ploegen elkaar rustig af, maar toch had Veltem iets meer vuur in de ploeg. Dans besloot naast en Ansoms kwam net tekort aan de tweede paal. De brouwers eerste poging noteerden we rond het kwartier godn Wanyberg na een 1-2 met Goen net naast besloot.
Veltem was toch wat scherper en een cross van Ansoms kwam via Dams tot bij Wouters die van kortbij over schoot. 
Rond de 25dte minuut prima aanval van Hoegaarden. Tibo Janssens werd door Coremans gelanceerd. Tibo's prima voorzet werd door  Goen gedevieerd maar Veltem goalie Vandevel voorkwam de 1-0 met een prima reflex. 
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Dans, zonder twijfel de beste bezoeker reageerde scherp op een lange bal en knalde de 0-1 hoog in doel. 
Wat later profiteerde Ansoms niet genoeg van een uitschuiver van Nijs. Thibeau Vertessen redde prima. De bezoekers kregen vlak voor rust terug een prima kans maar Vertessen, de beste Hoegaardier vandaag, dook onvervaard in Vanhentenrijks voeten.
De brouwers die niet in hun spel geraakten zetten nog een keer Vandevel aan het werk. Veulemans knal werd door de bezoekende keeper uit de hoek geranseld. 0-1 aan de rust en dat was verdiend voor Veltem. 
De tweede helft kwam Hoegaarden veel scherper voor de dag.  Zij wonnen nu de duels en drukten de bezoekers achteruit. Veulemans kopte maar net over, Coremans kwam wat later net te kort en Van Keyenbergh schoof net naast. 
Ook Goen roerde zich maar hij kopte een vrije trap overhoeks over. Druk van SCOH A en een doelpunt hing in de lucht maar de goed gepositioneerde bezoekers hadden altijd wel een been, hoofd of hand er tussen zitten. Een schot van Dumoulin werd door Vandevel over getikt. 
Veltem plooide maar brak niet en rond de 73ste minuut testte Ansoms met een volley Vertessen maar die keepte prima. 
Een voorbode wel voor de doodsteek die wat later viel. Gilles Dams speelde Rabbi aan die iets te vrij mocht aanleggen en dat vlekkeloos deed. 0-2. Op dat moment tegen de gang van het doel in maar zo gaat dat nu eenmaal.
De Hoegaardiers hoopten nog op de aansluiting, deden er ook alles aan maar het was een net niet dag en Vandevel in verlegenheid brengen lukte niet meer.

Conclusie: Op basis van de eerste helft waarin ze beter waren dan de tweede waar ze puik verdedigden kunnen we niet anders concluderen dat de zege voor de bezoekers terecht was. SCOH speelde een zwakke eerste helft, herpakte zich nadien maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Het noodgedwongen constant moeten schuiven van spelers is niet goed voor de automatismen. Volgende week volgt er gelukkig een gemakkelijke opdracht. We mogen naar Liedekerke dat met 15 op 15 fier de leiding heeft.

 

Voorbeschouwing van deze wedstrijd:

Sinds lang beleefde onze jongens nog eens een “gewone week”, want deze week stond er geen midweekmatch voor hun op de agenda. Ze konden dus zoals dat heet, “in alle rust” toeleven naar de match van zondag waar we HO Veltem, na één seizoen P2, terug mogen bekampen.  

 

“Alle rust” is echter spreekwoordelijkgewijs,  want zonder zorgen was de week alleszins niet. Boven de reeds geblesseerden Bache, Goen, Renmans en Joren Nijs kregen we dinsdag het nieuws te horen dat verdediger Gerard Pierreux in Borght een liesbreuk had opgelopen. Geke wordt volgende week geopereerd en zal een drie tal weken onbeschikbaar zijn. Ook Niels Bamps kwam niet ongehavend terug uit Grimbergen. Hij is zeer onzeker voor zondag.  

Trainer Tom Soetaers en zijn groep worden dus niet gespaard van pech en de opeenvolging van de wedstrijden de laatste weken en het feit dat onze kern al serieus verkleind was, zal er niet vreemd aan zijn.  Goed nieuws dan weer is dat Michiel Goen en Dimitri Renmans al terug aan het trainen zijn, maar of ze de selectie voor zondag halen is af te wachten.  

Niet gezeurd echter, we moeten verder en de eerste overwinning afgelopen zondag bracht toch wat rust in de barak. De Brouwers speelden zeker niet de beste match in Borght (is ook vrij moeilijk daar gezien het kleine veld) maar ze lieten zien dat ze ondanks de 0 op 9 en de vele afwezigen toch een ploeg blijven vormen. Ook nu zondag tegen Veltem zal dat moeten gebeuren.  

Veltem is trouwens een verraderlijke tegenstander. Dat waren ze vroeger trouwens ook. Nog steeds staat de ploeg onder leiding van trainer Chris Vanhentenrijk. Hij is al ettelijke jaren de coach van Veltem en die stabiliteit zorgt zeker voor een surplus. Chris kent de reeks goed, weet wat hij van zijn team mag verwachten en zorgt altijd voor een gedisciplineerd geheel. Veltem onderschatten zou hetzelfde zijn als Atletico Madrid, Leipzig of Atalanta Bergamo onderschatten. Wie dat doet krijgt billenkoek. Borght-Humbeek zondigde zich daar aan en na 90 minuten stond er 1-6 op het scorebord.  

Veltem heeft enkele leuke spelers. Marten Ansoms bijvoorbeeld die wendbaar en balvaardig is, maar ook Gilles Dams , loopwonder Koen Vanhentenrijk, de gebroeders Morren en Tim Bruylandt om er maar enkele op te noemen.  

Veltem zal wellicht niet voor de schoonheidsprijs afreizen zondag, want na de twee verlieswedstrijden tegen Liedekerke en midweek tegen Kampenhout, zijn ze vooral terug op zoek naar puntengewin. Voorspellen is moeilijk in voetbal maar we denken aan een close game. Boeiend !