SCOH B - RC Meldert: 6-1

Meer dan 150 toeschouwers (daar zijn zelfs eerste provincialers jaloers op) zakten af naar Hoegaarden  voor de dorpsderby in P4, maar wie hoopte op een  spannende derby kwam bedrogen uit. Ondanks een zwak Hoegaardens begin, Meldert had de bal,  stond het na tien minuten wel 2-0, na evenveel uitbraken. De eerste via Tuur Thomas die Jeroen Schoofs op weg zette naar de 1-0. De tweede toen Jeroen Schoofs Lennert Deweirdt bediende, die koel voorbij Foucart besloot.
De brouwers hadden de wind in de zeilen nu en speelden nadien lekker rond en scoorden nog 5 keer in die eerste 45 minuten. Twee ervan werden twijfelachtig afgekeurd voor offside. De 3-0 werd genet door Laermans na een mooie actie van Somaschini met tussenstation Deweirdt. De 4-0 was opnieuw voor Deweirdt en weer was het Mauro Somaschini die de actie vorm gaf. Somaschini gaf kapitein Michou wat later de kans om zijn doelpuntje mee te pikken maar doelman Foucart (de beste Meldertenaar trouwens) redde puik. Tuur Thomas rebound werd door Foucart in hoekschop geduwd. Uitstel doch geen afstel want Schoofs schilderde  na een korte corner de 5-0 op het hoofd van één van de uitblinkers bij SCOH, Gilles Haegemans. 5-0 een bijzondere zware tussenstand na een super efficiënte 45 minuten van de jonge brouwers.
De tweede helft was een maat voor niets. SCOH vierde het tempo, Meldert redde de eer vanop de stip na een fout van Laermans. Vanderreycken gaf onze debuterende 16-jarige doelman Jasper Noten geen kans.
Enkele minuten later mocht Lennert Deweirdt zijn hattrick vervolledigen en de eindscore , 6-1 op het bord knallen.
Daarna controleerde SCOH de match die rustig en in alle sportiviteit uitdoofde. 
Mooie derbyzege van SC Out Hoegaarden B in een wedstrijd die er eigenlijk nooit één werd. 
Volgende week moeten de mannen van Cambier naar het stugge Orsmaal. Iets zegt ons dat het daar iets minder vlot zal lopen.

 

 

Voorbeschouwing van deze wedstrijd:

Geen competitiestart voor onze P1 eerste ploeg, echter wel voetbal op zondagnamiddag in Hoegaarden en dit exclusief voor onze P4 ploeg. En wat voor een opening !! We trappen af met de moeder aller derby’s, namelijk de clash tussen de twee ploegen uit de gemeente Hoegaarden. SCOH B versus Rc Meldert.

De eerste competitiematch is altijd spannend en de Hoegaardense derby doet eveneens heel wat harten sneller slaan. Dat beiden nu samenvallen maakt het des te specialer.

Onze zeer jonge B ploeg start het seizoen met ambitie. Grote woorden gaan we hier niet gebruiken, aan hoogmoed hebben we een hekel maar vals bescheiden zijn we ook niet. We steken dus niet onder stoelen of banken dat de ploeg, nog steeds onder leiding van Trainers Jérémie Cambier en Yentl Noe, over kwaliteiten beschikt om minstens top 5 te spelen. Uiteraard zijn er andere ploegen die evenzeer hoog mikken, laat ons maar denken aan het nieuwe KVK Tienen B, de habitués in 4de zoals Heide, Atlas en Orsmaal maar ook onze buren uit Meldert. Het belooft een leuke, hoogstaande competitie te worden.

Onze ambitie bij de P4 is niet zozeer om door te stoten naar P3. Dat mag, maar is niet de hoofdambitie van de club. Neen, onze P4 blijft in eerste instantie een opleidingsploeg en we willen onze talenten laten ontwikkelen met hoop ze op een dag in het “eerste” van Hoegaarden te zien. Nu al zijn er jongens van de P4 die aan die A kern deur kloppen. Doelman Lars Deweirdt, Mauro Somaschini, Yentl Marchal, Arne Sempels, Jeroen Schoofs, Perhan Govaerts en Gilles Haegemans hebben al geproefd van het hogere werk. Ook de amper 17-jarige Tuur Thomas is “coming”. Het geeft aan dat het werk van onze sportieve cel en jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt.

De ganse club denkt in die richting. Zo hadden we bijvoorbeeld voor de derby van nu zondag, “resultaatsgewijs” enkele “werkloze” A kern spelers kunnen opstellen. Na kort overleg tussen de sportieve cel, de hoofdcoach Tom Soetaers en de coaches van de P4 hebben we beslist dit niet te doen. Geen één A kern speler zakt af. Het zijn onze jonge jongens die het moeten doen, zich verder moeten ontwikkelen en dat zal met vallen en opstaan gebeuren. We hebben echter alle vertrouwen in hen.

Zondag start wellicht het jongste team ooit in P4 want buiten kapitein Michael Vandeput (31j), spitsen Lennert Deweirdt (22j) en Robin Willekens (28) zijn alle kernspelers under 21, goed voor een gemiddelde leeftijd van 20jaar! Willekens zal er zondag wegens een blessure niet bij zijn trouwens, net zoals de grote doch momenteel geblesseerde talenten Perhan Govaerts en Yentl Marchal. Ook onze doelman Lars Deweirdt moet verstek geven. Hij zal worden vervangen door één van onze twee doelmannen van de U21, Jasper Noten (16j) of Justin Vanhoven (17j).

Al dat jong Hoegaardens geweld zal onze tegenstander van zondag natuurlijk “worst” wezen. Zij zakken zoals elk seizoen naar Hoegaarden af met de wil om de derby te winnen. In het hol van de leeuw geeft altijd wat extra glans dus de ploeg van trainer Marc Brodelet zal met geslepen messen aan de aftrap komen. Van Meldert, met oa opnieuw Kristof Torfs, win je nooit “zomaar” dus onze jongens zullen top moeten zijn. Dat betekent; scherpte, focus, geduld en het vormen van een ploeg die voor elkaar door het vuur gaat. Indien onze jonkies denken dat ze op basis van talent zomaar eventjes de buren aan de kant gaan zetten, dan vrezen we een zelfde afgang als vorig seizoen op de openingsmatch tegen de latere kampioen VC Houtem-Oplinter B. “Een ezel…”.

Zondag trappen we na 6 maanden “corona-verbod” weer een competitiematch af en dit om 15u!! Met dank aan de buren van Racing om het gewijzigde aanvangsuur goed te keuren en Caroline Noé voor de foto.

Kan dat jong Hoegaardens geweld op jullie steun rekenen? Afspraak om 15u in Hoegaarden!