RC Meldert - SCOH B: 2-3

Na de studieronde in de eerste 10 minuten was het Hoegaarden dat het meeste balbezit had en Meldert vooral achter de bal liet lopen. Na 13' kwam de eerste grote kans voor Hoegaarden, voorzet van Tuur op de vrijgelopen Luca, die heel alleen in de grote rechthoek op de keeper trapt. In de 27ste minuut was het wel raak voor Luca, opnieuw op aangeven van Tuur maar dit keer uit een buitenspel positie en dus werd het overwicht nog niet omgezet in doelpunten. In minuut 30 en 40 schoot Tuur op doel maar doelman Lars Foucart houd zijn netten schoon, tot dan nog geen enkele dreiging van Meldert.

Tot hun 2de hoekschop van de wedstrijd in minuut 41, een bekend recept bij Meldert, Jasper Devos trapt en Axel Vanzavelberg scoort. Eerste kans, eerste doelpunt. Hoegaarden is wat aangeslagen, zeker wanneer we bij het uitvoetballen een fout maken na een slechte aanname net voor de grote rechthoek, een koud kunstje voor Jasper Devos die hem enigszins mooi in de korte hoek krult, 2-0.

De b boys geloofde er nog in, Meldert had veel achter de bal moeten lopen en de kansen zouden blijven komen, en na 3 minuten, was het zover! Tuur scoort de eerste van het seizoen op penalty na hands, we waren vertrokken en het geloof in een overwinning werd nog groter in de 54ste minuut wanneer Luca zich goed doorzet op rechts en hij Tuur zijn 2de doelpunt van de middag op een presenteerblaadje serveert. 2-2!

Na nog kansen van Pieter, Tuur en Jeroen is het de beurt aan Luca om zijn eerste van het seizoen te netten op aangeven van Ruben deze keer! 2-3 en het mag gerust verdiend genoemd worden. De laatste 20min ging Meldert uiteraard op zoek naar die aansluitingstreffer met wat power play en het lukte ei zo na maar de paal en een onbegrijpelijke misser in de kleine rechthoek beslisten er anders over.

Onze B boys zetten een scheve situatie recht net als 3jaar geleden en starten het seizoen met een mooie en verdiende uitzege. Volgende wedstrijd is binnen 2 weken op het veld van Butsel B