Melsbroek - SCOH A: 2-2 / Toekomst Bunsbeek - SCOH B: 1-3

Melsbroek - SCOH A 2-2

Brouwers met 8 U21 spelers in de kern halen prima punt (2-2) op Melsbroek. De 16-jarige debutant Seppe Thomas viert zijn sterk debuut met assist.

SCOH B wint moeilijke uitmatch op Bunsbeek en blijft zij aan zij met KVK Tienen B aan de leiding.

De dag begon nochtans in mineur voor SCOH trainer Tom Soetaers. Naast de reeds talrijke afwezigen belden nu ook Joris Luyten en Lander Veulemans af door ziekte. Seppe Thomas, broer van dat andere Jong Hoegaarden product Tuur kreeg zijn eerste basisplaats.

Op een hobbelig en winderig Melsbroek nam de thuisploeg de beste start. Vertessen moest al snel een kopbal van Noé uit de hoek ranselen.

SCOH reageerde via Schoofs die een voorzet van Goen in één tijd op de slof nam maar net over zag gaan. Het spel ging goed op en af maar de thuisploeg was iets vinniger op de tweede bal. Toen Noé iets te makkelijk mocht voortzetten kon Neshovanovich de 1-0 tegen de touwen jagen.

Onze jongens lieten het hoofd echter niet hangen en het middenveld Joren Nijs, Tuur Thomas, Robbie Dumoulin en een zeer bedrijvige en balvaardige Jeroen Schoofs kreeg meer voet aan de grond. Acke, ook hij weer zeer balvast, forceerde een vrije trap. Nijs net over. Tuur Thomas kon een corner in de vlucht net niet drukken en enkele prima voorzetten van Nijs en schoofs vonden net geen finishing touch. Een Hoegaardense goal hing in de lucht maar ei zo na stond het aan de overkant 2-0. Neshovanovich verscheen plots alleen voor Vertessen maar besloot te centraal en dus won onze Thibeau gelukkig het pleit. 1-0 ruststand

Na de appelsientjes een zeer sterk Hoegaarden.

Op een voorzet van Schoofs kopte Seppe Thomas in maar de keeper bokste weg. De rebound van broer Tuur werd afgeblokt. Wat later prima center van Acke naar Tuur Thomas. Zijn kopbal stierf op de lat. SCOH drukte door nu en dat loonde dan toch. Prima corner Nijs richting Acke, die zag zijn kopbal op de paal belanden. Seppe Thomas was er als de kippen bij, legde mooi af naar Goen die bedankte met de verdiende gelijkmaker. 1-1.

De brouwers gingen op hun elan verder nu en Joren Nijs verstuurde een prima cross richting Tuur Thomas. Die nam aan en schoof mooi naar Goen die cool de 1-2 nette.

Melsbroek moest reageren maar kreeg vrij weinig voet aan de grond. Toch kwam het een kwartier voor tijd, met wat geluk, op gelijke hoogte. Op een lange bal schoven kapitein Nijs en Noé uit maar kon die laatste de bal nog in de ruimte naar Epolo tikken. Vertessen die de bal wou ontzetten schoof echter ook uit en Epolo profiteerde optimaal. 2-2

Daarna kon het nog alle kanten uit. Goen kreeg na mooi samenspel tussen Jeroen schoofs en Dumoulin de beste kans maar deze keer redde Vervecken.

Zo bleef het 2-2 na een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd prima geleid door Ref Cuypers en zijn assistenten.

Een prima punt voor Hoegaarden en achteraf ook billijk te noemen ook al zat er misschien wat meer in. Alleszins een dikke Chapeau aan de ganse ploeg en staff voor de geweldige inzet en mentaliteit.

De weer talrijk meegereisde Hoegaardense supporters waren dan ook zeer tevreden.

Volgende week ontvangen we thuis Tervuren-Duisburg.

Toekomst Bunsbeek - SCOH B 1-3

SCOH B deed wat het moest doen en won de moeilijke uitwedstrijd op Bunsbeek met 1-3.

Alexis Demey en Lennert Deweirdt zetten de jonge Brouwers voor rusten op 0-2. Na de rust controleerden de Hoegaardiers en diepten de kloof via Arne Sempels uit. 0-3

Pas in closing time kon de thuisploeg de eerredder maken.

Dankzij de eigen winst en de verrassende nederlaag van nummer drie Atlas, "lijkt" de titelstrijd een onderonsje te worden tussen KVK Tienen B en Hoegaarden B. Volgende week ontvangen onze jongens trouwens Atlas.