Geen herstart 18 mei

Beste spelers en ouders,

Eerst en vooral hopen wij van ganser harte dat jullie allemaal gezond en wel de voorbije maanden zijn doorgekomen. We hebben elkaar lange tijd niet meer gezien en we hopen daar zo snel mogelijk verandering in te kunnen brengen.

De club heeft ondertussen niet stil gezeten. Achter de schermen is niet alleen druk (online) vergaderd en gewerkt om het nieuwe seizoen voor te bereiden, maar ook om het lopende seizoen zonder kater af te sluiten.

De maanden maart, april en mei zijn voor een voetbalclub doorgaans cruciale maanden in de financiering van haar werking met de organisatie van voetbalstages, tornooien, eetfestijnen en hogere (drank)inkomsten dankzij zonniger weer. Deze inkomsten zijn nu door de Corona lockdown weggevallen, waar het grootste deel van de werkingskosten van een seizoen vallen tussen augustus en april.

Door een mix van creatieve oplossingen, financiële toegevingen van trainers, medewerkers en spelers (waarvoor nogmaals dank!) en de steun van sponsors, de bank en de gemeente is de club niet in de problemen geraakt en kijken wij uit naar volgend seizoen! Er was nog even hoop om dit seizoen misschien toch nog te kunnen voetballen op basis van de toelating van de Nationale Veiligheidsraad om terug groepstrainingen te organiseren, maar de randvoorwaarden zijn zo uitgebreid dat dit ons (en vele andere clubs) praktisch niet haalbaar bleek. U kan deze richtlijnen lezen door op de onderstaande link te klikken en zelf oordelen, wij rekenen alvast op jullie begrip.

RBFA_herneming_voetbaltrainingen_18052020

Doch zoals gezegd, zijn we ook druk in de weer geweest met de organisatie van volgend seizoen. Iedereen is er klaar voor, alle trainers, trainingsroosters en -locaties zijn gekend. We kunnen alvast meegeven dat we vroeger dan normaal opnieuw hopen te starten, nl. op maandag 13 juli, noteer dit alvast in jullie agenda’s! Alle details over praktische zaken als ploegen, trainingsuren, wedstrijdschema’s, lidgelden, kledij, … gaan we de komende dagen bundelen zodat jullie in één keer alle informatie krijgen.

We zijn hier druk mee bezig en hopen jullie dit eerstdaags te kunnen communiceren. Hou je mailbox in de gaten en blink je schoenen al maar op!

Blijf ondertussen gezond en wel, zorg goed voor elkaar en we zien elkaar hopelijk in juli!

Het jeugdbestuur