Croky Cup KVZ Glabbeek - SCOH A 0-3

Beker van België: KVZ Glabbeek -SCOH A: 0-3

 

Redelijk wat volk voor deze streekderby tussen Glabbeek en Hoegaarden. Uiteraard startten onze jongens als favoriet in deze bekermatch.

 

Van minuut 1 is het duidelijk dat de thuisploeg kiest voor veel volk achter de bal en dat de Brouwers zo snel mogelijk op zoek gaan naar de vroege voorsprong, uiteraard met aandacht voor het behoud van de organisatie want Glabbeek loert op de counter.

 

Het eerste gevaar komt er bij een vrije trap na fout op Bache. Berghmans kronkelt die mooi over de muur en naar de hoek maar doelman Pelegrini redt in corner. Wat later een snelle actie over links. Joren Nijs centert voor, Goen devieert op de paal.  Dumoulin trapt de rebound naast.

 

Rond het kwartier een nieuwe hoekschop voor de bezoekers. Nijs schildert die op Goen’s hoofd en het staat 0-1. De Hoegaardiers gaan in de rest van de eerste helft verwoed op zoek naar een bevrijdende tweede voorsprong maar die komt er niet, ondanks goede pogingen van Luyten, Bache en een schot van Joren Nijs dat de lat likt. Glabbeek dat vooral in het verweer zat kon één keer Vertessen bedriegen. Engelbosch knalde echter te centraal. 0-1 aan de rust.

 

In het begin van de tweede helft, de brouwers spelen nu “bergop”, een zelfde spelbeeld. Hoegaarden drukt en krijgt wat mogelijkheden. Een vrije trap van Joren Nijs wordt door Pellegrini opnieuw in hoekschop geranseld. Op voorzet van Bache knalt Goen op de vuisten van de Glabbeek goalie.

 

Rond het kwartier gaat de bezoekende druk wat liggen en steekt de thuisploeg de neus aan het venster. Een vrije trap van Closset schampt de paal. Joren Nijs reageert namens Hoegaarden met een schot dat door een puike thuisdoelman opnieuw gered wordt. Zo blijft het slechts 0-1 en dan weet je dat het gevaar op een tegengoal altijd om de hoek loert. In de 72ste minuut is het bijna zover. Een lange bal richting Paul Veulemans. Die besluit een half metertje voorlangs. De kans voor Glabbeek om strafschoppen uit de brand te slepen.

 

De Brouwers behouden de koelheid en als de doorgebroken Dumoulin tegen de vlakte gaat nadat doelman Pellegrini in zijn benen duikt legt de scheids de bal op de stip. Een zeer licht toegekende strafschop zo horen we achteraf. Goen laat het niet aan zijn hart komen en schiet de 0-2 tegen de touwen. Wat later is het onze kleine generaal Amaury Berghmans die met een magistrale vrije trap de 0-3 eindstand op het bord schiet.

 

Mission completed, SCOH stoot door naar de volgende ronde. Uiteraard was de zege verdiend en onze jongens verdienen zeker een compliment voor de volwassenheid die ze aan de dag legden. Heel wat aanvalsdrift gekoppeld aan een prima organisatie hetgeen noodzakelijk bleek. De jongens van Glabbeek verdienen ook een pluim want ze verdedigden sterk en lieten zien dat ze een moeilijk te manoeuvreren team zijn. We wensen hen alle succes toe in hun competitie.

 

Volgende zondag bekeren onze jongens verder en dan zijn de rollen wellicht omgekeerd. De tegenstander is er immers één van geweldig formaat. Niemand minder dan de ambitieuze tweede Nationaler KSV Oudenaarde komt naar Hoegaarden.

1