Corona Update

Update 2/11:

Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen besliste in een zitting van 28 oktober 2020 over een heropstart van de competities: het eerste weekend voor de veldvoetbalcompetities wordt ingepland op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. Dit geldt voor seniorenwedstrijden, competitief en recreatief, evenals voor alle jeugdwedstrijden.
 

Update 29/10:

Dinsdag 27 oktober werden door de Vlaamse Regering bijkomende COVID-19 maatregelen gecommuniceerd. In navolging daarvan kregen we gisterenavond van Voetbal Vlaanderen nieuwe instructies (klik hier) die bevestigden dat onze bovenbouw spelers niet meer mogen trainen noch spelen, maar dat onze onder- en middenbouw dat wel nog zouden kunnen. 

Ondertussen grijpt het COVID-19 virus echter wild om zich heen, klinkt de noodkreet uit onze ziekenhuizen steeds luider en worden de verhalen uit de intensieve zorgen steeds schrijnender. Daarom moeten we ons met zijn allen afvragen of het nog wel verstandig is om ons hart te volgen (en zo lang mogelijk met zoveel mogelijk te willen blijven trainen) en we niet gewoon moeten doen wat onvermijdbaar is en al lang formeel beslist had moeten worden, namelijk onze contacten voor een beperkte periode zoveel mogelijk bevriezen. Ook al is onze kantine reeds gesloten en gelden er afstandsregels, de trainingen zorgen nog steeds voor heel wat interactie tussen spelers én ouders voor, tijdens en na de trainingen.

Het jeugdbestuur van SCOH heeft daarom in overleg met het hoofdbestuur besloten om vanaf vandaag tot en met zondag 15 november haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en volledig in 'lockdown' te gaan. Dus geen trainingen meer, geen (oefen)wedstrijden, niet voor bovenbouw, maar ook niet midden- of onderbouw; alles op slot in overlap met de herfstvakantie op school. 

Op die manier hopen we een steentje bij te dragen aan de grote noodzaak om voor een knip in de besmettingscurve te zorgen. Wij doen dan ook aan iedereen een warme oproep tot burgerzin om in de volgende 2 weken ook op gezinsniveau dit principe na te streven en dus ook het fysieke contact met vrienden en familie te beperken. Alleen zo kunnen we voor een ommekeer zorgen en zoveel mogelijk slachtoffers vermijden (ook binnen onze omgeving en club).

Onze belangrijkste zorg moet nu zijn om zoveel mogelijk zieke spelers, ouders en supporters te vermijden zodat we iedereen gezond kunnen terugzien. Dat is ook de enige manier om zoveel mogelijk van ons voetbalseizoen te redden.

We beseffen echter dat er met de herfstvakantie in het vooruitzicht nood is aan sportieve activiteit voor onze club spelers en hebben daarom aan de volledige trainersstaf gevraagd om de komende uren en dagen op een creatieve manier, liefst met veel (bewegend) beeld, te zorgen voor oefeningen en opdrachten voor hun spelers die leiden tot een interactieve opvolging en communicatie met hun spelers. Ons seizoen is niet afgelopen, we gaan door, al is het even op wat meer afstand van elkaar.

Wij rekenen op uw begrip, maar vooral op jullie actieve inzet in het naleven van de levensreddende regels. Hou jezelf en je naasten gezond en hopelijk tot binnenkort!

Sportieve groeten,

Het jeugdbestuur

 

 

Update 23/10:

👉 Amateurwedstrijden (18+) worden opgeschort
👉 Trainingen mogen blijven doorgaan
👉 Jeugdwedstrijden (-18) blijven toegelaten
👉 Eén ouder per speler tijdens de jeugdwedstrijd toegestaan
👉 Kantine en kleedkamers blijven gesloten
👉 Mondmasker verplicht op de hele site