BOKA Utd - SCOH A: 0-1

SCOH A wint, ondanks 50 minuten met man minder, bloedstollende wedstrijd op BOKA United met 0-1 dankzij treffer van Michiel Goen.

Ook B Boys winnen, op schitterende wijze, met 2-6 op Goetsenhoven!

Op het kleine en langs alle kanten hellend terrein van BOKA is het moeilijk voetballen. De thuisploeg begon aarzelend, de Brouwers iets nadrukkelijker maar toch was het wachten tot de 13de minuut. Een steal van Joren Nijs gevolgd door prima pass naar Bache maar diens schot was te centraal waardoor de BOKA doelman kon redden.

De thuisploeg reageerde via de kwieke Bialy. Assist voor Oplynus die aan de penaltystip de kans kreeg, maar Vertessen redde het gekraakt schot.

Wat later opnieuw BOKA nu via Et-Takny die subtiel Oplynus bereikte maar Vertessen haalde zijn kopbal onder de lat weg.

De Hoegaardiers van hun kant dreigden via centers van beurtelings Joren Nijs en Niels Bamps maar waar Michiel Goen en Wout Bache net niet konden afronden. De thuisploeg dreigde nog eens deftig via vrije trap van Wousen maar opnieuw Vertessen haalde die uit de benedenhoek.

BOKA kreeg de netten niet aan het trillen, Goen deed het in minuut 40 wel. Van op rechts knalde hij overhoeks de 0-1 voorbij Bogaerts. Vreugde bij groenwit maar niet lang want amper twee minuten later kreeg Pierreux zijn tweede geel en dus rood onder de neus geduwd.

Meteen het sein voor BOKA om extra druk te zetten. Het leidde tot drie corners op rij. Toch waren vooral de Brouwers nog dicht bij de 0-2. Goen werd door Van Keyenberg mooi in het straatje gestuurd. Controle gevolgd door een prima vluchtschot maar dat spatte uiteen op de kruising. 0-1 bij de rust.

In de tweede helft, kon SCOH, met 10 en bergop spelend, opnieuw via Goen (mooie assist Bache) de 0-2 maken maar Goentje verslikte zich in zijn poging de doelman te dribbelen. Daarna moesten de Brouwers achteruit.

Biayi met een schot maar Vertessen andermaal. Op een verre voorzet die opnieuw bij Biayi kwam was de 1-1 bijna een feit, maar Vertessen met een ultieme reflex hield zijn netten schoon.

BOKA kreeg wat later opnieuw een huizenhoge kans maar Kempenaers knalde de aflegger van Oplynus onbegrijpelijk over.

BOKA verzuimde de kansen af te werken en op de counter loerden de Brouwers. Joren Nijs, wat werkte hij weer hard, knalde in het zijnet en ook Goen, op aangeven van Veulemans, omspeelde de doelman maar kon niet genoeg kracht op de bal te zetten. In het slot bleef SCOH dankzij ondermeer een ijzersterke Dumoulin en een puike verdediging recht ook al dreigde de thuisploeg via corners, verre inworpen en een vrije trap.

Man of the match Thibeau Vertessen hield echter opnieuw de netten schoon en dus boeken de Brouwers een onverhoopte zege.

Uiteraard had BOKA, 50 min met een man meer, recht op meer maar het schoot vooral in eigen voet door enkele goede kansen de nek om te draaien. SCOH speelde in moeilijke omstandigheden heel gedisciplineerd, pakt 10 op 12 en duikt de top vijf in.

Proficiat SCOH A en B, en dank aan de weer talrijk meegereisde en steunende supporters #brewersarmy

Volgende week ontvangen we "opnieuw" een nummer twee, nu FC Melsbroek.