Bertem Leefdaal A - SCOH A: 0-3

Brouwers winnen met 0-3 op VC Bertem Leefdaal en pakken broodnodige punten.

VC Bertem - Leefdaal - SCOH A : 0-3

De zespuntenmatch had geen studieronde nodig. Al na 2 minuten forceerde de thuisploeg een prima kans. Leirs mocht vrij inschieten maar gelukkig staat Thibeau Vertessen op hoog niveau te keepen en verijdelde hij knap de poging.

Één min later aan de overkant een soortgelijke situatie. Goen devieerde een voorzet van Joren Nijs prima in maar Arne Meeus redde met een reflex.

De wedstrijd ging goed op en af en Acke voor Hoegaarden en Afkir voor Bertem kregen een kans maar opnieuw stonden beide doelmannen pal.

Na eerst een gemiste kopkans van Acke, werd Goen diep gestuurd. Doelman Meeus torpedeerde de topschutter aan de rand van de 16. De scheids oordeelde, ondanks Bertems protest, dat het er in was en dus mocht Goen zijn 19de van het seizoen van op elf meter binnen trappen. 0-1, meteen de ruststand.

De tweede helft was amper bezig en de Brouwers verdubbelden hun voorsprong. Een prima aanval van groen-wit waarbij Acke Goen afzonderde en die prachtig en onbaatzuchtig de inkomende Joren Nijs bediende. Joren dook prima op voor zijn belager en tikte de 0-2 voorbij een kansloze Meeus.

Die 0-2 overleefde de aangeslagen thuisploeg niet meer en SCOH creëerde de ene kans na de andere.

Acke, één van de Hoegaardense uitblinkers, presenteerde wat later op een dienblaadje Michiel Goen zijn twintigste van het seizoen. 0-3

Michiel Goen kreeg daarna nog twee mogelijkheden maar Meeus voorkwam een hattrick van onze prijsschutter. Ook Swings (op Meeus), Acke op de paal en Tuur Thomas kwamen nog dicht bij een doelpunt maar het bleef bij 0-3.

Belangrijke en verdiende zege van onze jongens ook al dient gezegd dat het in de eerste helft een close combat was waarbij de al dan niet strafschop de thuisploeg wellicht de moed afsneed.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd. Dan worden we verwacht op Melsbroek.

Dank ook weer aan onze supporters #brewersarmy voor de vocale en Tifo steun!!