Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Jong Hoegaarden wil iedere jeugdspeler gelijke kansen bieden en dit ongeacht zijn of haar kwaliteiten. De jeugdspeler staat centraal in de opleiding en het wedstrijdresultaat is in eerste instantie van ondergeschikt belang t.o.v. de ontwikkeling van de speler. Winst is wel ons streefdoel maar het mag de voetbalfilosofie van de club niet loochenen.

De opleiding van Jong Hoegaarden verloopt in 4 fases.

  1. Ontwikkelingsfase 1: 2vs2 / 3vs3 (U6-U7)
  2. Ontwikkelingsfase 2: 5vs5 (U8-U9)
  3. Ontwikkelingsfase 3: 8vs8 (U10-U13)
  4. Ontwikkelingsfase 4: 11vs11 (U15-U21)

Bij de start van de opleiding (debutantjes - U6 & U7) ligt de nadruk op het meester worden van de bal. Op de eerste plaats willen we dat onze spelertjes op een aangename manier kennis maken met alle facetten van onze sport. Wij streven na dat de trainingen veelal met bal gebeuren en onder verschillende wedstrijdvormen. Wij hechten veel belang aan het doorstromen van jeugdspelers naar het eerste elftal. Voorwaarde is wel dat zij voldoende kwaliteiten moeten hebben.

Niveau en evaluaties

Bij Jong Hoegaarden zijn wij ervan overtuigd dat iedereen zo veel mogelijk op zijn niveau moet kunnen spelen. Maar hoe bepaal je dat niveau? Onze technische staf heeft een evaluatiesysteem uitgewerkt waarbij wij van elke speler jaarlijks meten waar hij of zij staat. Op die manier worden onze spelers ingedeeld in de provinciale of regionale ploegen. Daarenboven geven onze metingen ons een beter beeld over het niveau dat een ploeg haalt, en wat ons zo helpt te bepalen welke niveaucode we best gebruiken bij het inschrijven van onze ploegen in de jeugdcompetities.

De trainingen

De kwaliteit van de trainingen moet goed zijn. ‘Bezig zijn’ is niet voldoende. Achter elke training moet een doelstelling zijn maar het ‘FUN-aspect’ moet iedere keer geïntegreerd worden. De doelstelling van een training is de jeugdspeler iets aanleren dat we in de wedstrijden willen zien terugkomen. Daarom ook dat de coaching tijdens de wedstrijd moet terug komen in de opbouw van de training.

Om dit te bereiken is veelvuldig herhalen noodzakelijk. Het uitvoeren van een beweging moet een automatisme worden dat wordt uitgevoerd zonder nadenken. Men dient er ook rekening mee te houden dat de training van een 8-jarige niet hetzelfde is als de training van een 16-jarige. Ons opleidingsplan zal per leeftijdsgroep de doelstelling/eindcompetenties hernemen. Om dit te bereiken zal er gewerkt worden met vaste thema’s per periode (behalve voor de U6). Ook deze zijn verder in dit document hernomen. Hoe een trainer elk thema in zijn training inplant, is zijn vrije keuze. Indien gewenst kan hij zich steeds tot de TVJO of een jeugdcoördinator wenden om hierin te worden bijgestaan. Tevens zal er tijdens de trainingen op zeer regelmatige basis binnen de leeftijdsgroep doorgeschoven worden van trainer. Bv. de trainer U9A zal dan een training geven aan de U9B…. of tijdens 1 training komen de verschillende groepen bij alle trainers bv. opwarming bij eigen trainer, tussenvorm bij trainer X, wedstrijdvorm bij trainer Y en afwerking op doel bij trainer Z.

Gestructureerd trainingsverloop en trainingsopbouw in 4 fasen:

Denkpiste: de trainer stelt zich 2 vragen:

1. wat is het niveau van de groep

2. waarmee hebben mijn spelers het moeilijk.

Vervolgens bepaalt hij het spelprobleem. Het trainingsschema heeft altijd als vertrekpunt de voetbalvisie van de club.

1. De opwarming: zoveel mogelijk met de bal. De speler oefent: balvaardigheden, basistechnieken, passing en balcontrole. Opwarming steeds onder toezicht van de trainer.

2. Kern van de training: al naar gelang van de omstandigheden, leeftijd en niveau worden er 2, 3, 4 wedstrijdvormen gespeeld die van elkaar verschillen in aantal spelers en terreinafmetingen.

3. Tussen de wedstrijdvormen worden er oefen- of spelvormen gegeven.

4. Cooling-down: spelers dienen na de training tot rust te komen. Dit is het ideale moment om voorbeschouwing en nabeschouwing te doen. Het is raadzaam om huiswerk mee te geven.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2020-21

Kalender Tweede Ploeg 2020-21

Kalender Vets 2020-21

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Lidgeld 2020-21

Bestelformulier kledij 2020-21

Volgende evenement