Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

 

OPLEIDINGSVISIE JONG HOEHAARDEN


De visie van de jeugdopleiding van Jong Hoegaarden is geheel gebaseerd op de opleidingsvisie van de KBVB.

 

De opleidingsvisie van de bond vind je hier:
 

 

OPLEIDINGSVISIE VAN VOETBAL VLAANDEREN = OPLEIDINGSVISIE VAN JONG HOEGAARDEN

In de opleiding staan FUN, FORMATION en HET KIND centraal !

Jong Hoegaarden wenst te benadrukken dat FUN, het spelplezier, het allerbelangrijkste is tijdens de spelers hun opleiding. In de opleiding dienen veel ‘leuke’ leermomenten aangeboden te worden; van spelplezier over trainingsplezier naar competitieplezier.

Jong Hoegaarden wil plezier voor iedereen: van debutantje tot onze toekomstige profspelers, fun voor iedere speler, ook voor de ‘mindere’ goden. Ervaren van het plezier om te spelen en het plezier om te leren leidt tot voetbal spelen. Daarom opteert Jong Hoegaarden dat iedere speler bijna de gehele tijd voetbal speelt, vaak aan de bal komt, veel scoringskansen krijgt, vrij mag spelen, aangemoedigd wordt door de coach en gesteund wordt door de ouders.

Niet vergeten dat het hebben van plezier in voetbal het allerbelangrijkste voor het zelfvertrouwen is en leidt tot beter presteren. Om deze reden ook vinden wij het belangrijk dat elke kind op zijn eigen ontwikkelingsniveau kan voetballen (regionale of provinciale competitie). Daarom wil de jeugdwerking van Jong Hoegaarden volledig inzetten op de niveaucodes van toepassing in het gewestelijk en provinciaal voetbal alsook doorgroeimogelijkheden optimaliseren via het ingevoerde rotatiesysteem (switch tussen regionale/provinciale ploegen en omgekeerd).

Via het voetbalspel wil Jong Hoegaarden neen leren zeggen tegen vandalisme, corruptie, alcohol- en drugsmisbruik, racisme en geweld. Onze jeugdspelers spelen om te winnen maar leren verliezen. Elk kind heeft het recht om NIET kampioen te spelen.

De jeugdspeler leert de spelregels van het voetbal na te leven.(=fair-play)
De jeugdspeler leert leefregels(=discipline) na te leven en zelfdiscipline te verwerven
De jeugdspeler leert samenleven en samenwerken om sociale competenties te verwerven.
Jong Hoegaarden probeert alle jeugdploegen met dezelfde spelopvatting = zonevoetbal op te leiden en dit in een 1-4-3-3 systeem  (ruit of dubbele ruit ) waarbij fun, formation (opvoeding) en zeker het kind centraal moet staan.

Het doel van dit opleidingsplan is te komen tot een uniforme aanpak op het gebied van trainingen, zowel op technisch, tactisch als conditioneel vlak en dat voor alle jeugdploegen. Hierin worden alleen de grote lijnen aangegeven (eindtermen), zodat iedere trainer toch nog zijn persoonlijke voorkeuren in de trainingen kan leggen. De bedoeling is wel dat deze rode draad van de debutantjes tot en met het eerste elftal wordt gevolgd. Het werken in blokken is hierbij van groot belang. Het is doelgericht en waarborgt variatie. Er is een vooropgesteld trainingsschema en zo komen alle voornaamste facetten van het voetbalspel aan bod en dat voor de verschillende niveau’s.

Onze trainers en begeleiders  zijn op de hoogte van het opgestelde opleidingsplan en zorgen ervoor dat er feedback komt zodat wij, indien nodig, het opleidingsplan kunnen aanpassen. Dit houdt in dat er een nauwe samenwerking is tussen de Technische Staf en de jeugdtrainers.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2020-21

Kalender Tweede Ploeg 2020-21

Kalender Vets 2020-21

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Lidgeld 2020-21

Bestelformulier kledij 2020-21

Volgende evenement