Vooraleer opnieuw in een  - door de kalendercommissie opgelegde-  minibreak van twee zondagen te gaan moeten zowel onze A ploeg als B ploeg op verplaatsing. De eerste ploeg moet naar Binkom waar het haar leidersplaats moet verdedigen. De B boys willen nog eens winnen na de wat mindere resultaten van de afgelopen weken. In Neerwinden wordt het anders ook niet simpel.

FC Binkom – SCOH A (zondag 15u)

Nog 3 wedstrijden te gaan en dan zit seizoen 2018-2019 er op. Voor de brouwers is er echter geen uitloopperiode en moeten we de 3 resterende wedstrijden vol aan de bak. We staan in pole positie voor de titel, en ja dat is onze ambitie, maar voelen de hete adem van Bekkevoort en Haasrode in onze nek. Eén uitschuiver kan het verlies van de oppergaai betekenen en dat zou uiteraard pijn doen. Vriend en vijand zegt dat SC Out Hoegaarden de beste ploeg is, en uiteraard doet dat compliment  deugd en appreciëren we dat, maar het is de ploeg met de meeste punten die de titel pakt. Al de rest zijn “vogels in de lucht”.

De twee uitwedstrijden (Binkom en TW 3000) en een onderlinge confrontatie thuis met de Haasrodense Stormvogels moeten drie keer winst opleveren willen we zeker zijn. Bekkevoort ontvangt Wezemaal nu zondag, Haasrode neemt het op tegen ploeg in vorm Houtem en SCOH moet op bezoek bij Binkom. Op “papier” hebben wij dus de makkelijkste opdracht maar papier levert geen punten op. Tussen de lijnen wordt het beslecht.

Binkom heeft er een dramatisch seizoen op zitten, dat is duidelijk. Vanaf het begin verzeilden ze onderaan en daar raakten ze niet meer weg. Vorige week viel het doek al voor de groenzwarten, want de degradatie naar 3de provinciale is een feit. Uiteraard leven we mee met de sympathieke mensen van Binkom die we meermaals tegenkwamen in het verleden en we hopen dat ze snel de ommekeer kunnen maken.

Maar de waan van de dag is voor ons zondag. Wij moeten aan onszelf denken en dus alles zetten op winst in de Lubbeekse deelgemeente.

Een ploeg kloppen is in deze reeks altijd moeilijk en op verplaatsing niet altijd evident. Ook in Binkom wordt het moeilijk. Een niet al te groot veld, een tegenstander die meer kwaliteiten heeft dan de rangschikking laat vermoeden, en de motivatie om te laten zien dat ze ten onrechte uit de reeks tuimelen maakt dat het ook zondag een moeilijke opdracht wordt.  Binkom degradeert omdat ze voornamelijk veel gelijkspeelden. Hadden ze de helft van hun 9 gelijke spelen gewonnen waren ze nu safe, of hoe een dubbeltje soms naar de verkeerde kant kan rollen.

Ward Derden, Kim Vranckx, Kjell Geyskens, Simon Vangucht en Joey Tits om er maar enkele te noemen;  zijn goede spelers die in elke tweede provincialer hun plaats hebben. Ze onderschatten zou dodelijk zijn. Trainer Nico Van Roost (ex Aarschot en Haasrode) zal ze wel kunnen opladen om de leider een voetje te lichten.

Voor Hoegaarden zijn er geen excuses. We moeten van onze eigen sterkte uitgaan, geduldig en alert spelen en Binkom meteen laten voelen dat we niet per abuis op de eerste plaats staan. Tom Soetaers beschikt over dezelfde namen als de laatste weken.  "Come on Oegarre, it’s time to make some history…"

St Neerwinden – SCOH B  (zondag 15u)

De laatste weken stokte de trein van SCOH B. Veel gelijke spelen en afgelopen zondag een onnodig verlies tegen Goetsenhoven. Jammer want onze B boys speelden een prima seizoen.

De negatieve spiraal moet gestopt worden om met een goed gevoel de competitie af te sluiten. Dat kan maar dan moeten de neuzen terug in dezelfde richting. Elke speler moet naar zichzelf kijken, en zelf een prima match spelen of met de juiste ingesteldheid invallen. De laatste weken wordt er gekeken naar anderen, wordt er gezeurd en geklaagd. Daar is soms individueel wel eens een reden voor maar uiteindelijk is de coach degene die de selectie moet maken en moet rekening houden met 15 namen, incluis soms spelers van de A ploeg die afvallen. Niet altijd eenvoudig !

Vergeet het zagen en klagen, en speel uw match of supporter voor de basisspelers. Voetbal kunnen spelen is een voorrecht, geen straf en er eens niet bij zijn is absoluut niet erg, als je vergelijkt met veel ergere dingen in het leven. Collectief er tegen aan dus ! Wedden dat het werkt ?

Kalender Vets 2018-19