De talrijke supporters zagen een close game tussen Hoegaarden en Rotselaar waarin SCOH in een goede eerste helft de zege veilig stelde.  De B ploeg speelt goede wedstrijd maar mist efficientie in de zone van de waarheid en verliest met 3-4 van Goetsenhoven

SCOH A - VC Rotselaar Sportief 2-0

Hoegaarden trok van begin af aan in de aanval maar Rotselaar is niet voor niets de beste uitploeg en stond goed. Niels Bamps kreeg twee mogelijkheden in het aanvangskwartier. De eerste was een kopbal maar die kon Van Oosterwijck makkelijk neutraliseren. De tweede was wel een 100% kans. Bamps zette zelf de aanval op en kwam dan via kort combinatiespel met eerst Goen en dan Coremans oog in oog met de Rotselaar doelman. Die kon met een refleks de bal in corner verwerken. Rotselaar reageerde via Vander Elst en Baudet. De middenvelder stak door naar de spits. Die hield Dumoulin af maar zijn schot werd uit de hoek geranseld door doelman Vertessen.

Hoegaarden dan weer  met een actie van Polfliet. Hij bediende Goen maar Michiel's deviatie vanuit een te scherpe hoek  ging net naast.

In minuut 16 de beste kans voor de bezoekers. Een vrije trap werd door Bornain in één tijd overgenomen. Vertessen kon met een geweldige parade de bal uit zijn doel houden.  SCOH met de schrik vrij, verhoogde het tempo. Een prima voorzet van Nijs werd door Goen bijna ingekopt. Bornain kon met het hoofd de 1-0 afwenden. Hoekschop en die leverde wel een doelpunt op. De hoekschop van Berghmans bal ging voorbij iedereen maar niet voorbij Lander Veulemans. Hij knalde de 1-0 op het bord. We schrijven minuut 31.

De Brouwers gingen nu op hun elan door en amper 5 minuten later stond het 2-0. Joren Nijs met een prima actie over rechts. Hij bediende Robbe Coremans die mooi aflegde op Berghmans. Amo had de hoek voor het uitkiezen en knalde de 2-0 beheerst tegen de touwen.  Groenwit op rozen. De rest van de eerste helft werd prima gecontroleerd en dus bleef het 2-0 aan de rust.

Na de koffie kreeg Rotselaar aanvaller Baudet een kleine kopkans maar naast.  Hoegaarden dat het initiatief wat aan de bezoekers liet kreeg wat later een kans. Nijs stak door naar Goen die alleen op doel door zijn belager foutief werd gehaakt. De vrije trap van Berghmans werd door Van Oosterwijck knap gered.  Nog wat later opnieuw een uitbraak van Hoegaarden. Nijs kapte zich vrij maar knalde op de paal en Goen kwam net tekort om de rebound in doel te schuiven.

Daarna terug de bezoekers die sterker en sterker werden en in de tweede helft onder impuls van Verbinnen en Vander Elst het balbezit opeisten.  Balbezit wel maar tot echte kansen kwamen de geelblauwen niet. SCOH speelde minder fluks, hinkte wat op twee gedachten, maar kreeg desondanks toch wat kansen. Kapitein Nijs met een goede infiltratie. Tikje naar Goen die een prima voorzet afleverde richting onze ouderdomsdeken. Verbinnen stak er een stokje (lees hoofd) tussen en gunde onze Captain zijn goaltje niet.

In het slotkwartier extra druk van Rotselaar. Baudet kon een center met het hoofd terugleggen naar de ingevallen Schoeters maar die devieerde naast. Dichter kwamen de torenhofboys niet meer. De Brouwers kregen via de ingevallen Lentini nog de beste mogelijkheid. Hij kapte zich prima vrij maar Van Oosterwijck redde het lage schot. De ruststand werd dus ook de eindstand, 2-0

Uiteraard een zeer belangrijke zege en over gans de match en gezien de afgedwongen kansen ook wel een verdiende zege. Pluim toch ook voor Rotselaar dat in de tweede periode voetballend beter was maar het niet kon omzetten in kansen/goals.  Met nog 3 matchen te gaan blijft het superspannend. Bekkevoort won ook en volgt op één puntje. Haasrode geeft er wel twee toe maar blijft eveneens in de running.  Volgende zondag worden we verwacht in Binkom dat vandaag spijtig genoeg veroordeeld wordt tot degradatie naar derde.

SCOH B - Ars Goetsenhoven: 3-4

De B boys domineerden de derby maar gaven te makkelijk doelpunten weg. Grenier kon voor de bezoekers twee keer te makkelijk scoren en dus al snel 0-2. Ruben Meys rondde wat later een prima Hoegaardense aanval af en zorgde terug voor spanning. 1-2, meteen ook de ruststand.

Hetzelfde beeld in de tweede helft. Deweirdt makte vrij snel de 2-2 maar amper 2 minuten later kon Bouts de 2-3 maken. Fouarge kopte nog eens twee minuten later de 3-3 binnen maar binnen de minuut was het Maho die dom balverlies dankbaar afstrafte. 3-4 . Hoegaarden probeerde nog maar scoren lukte niet meer. Ook niet in blessuretijd alhoewel de jonge Tijs De Vogelaere er kort bij was.

De oranjezwarten namen revanche voor de thuisnederlaag en strafte de Hoegaardense fouten koelbloedig af. Volgende week in Neerwinden dan maar !

Kalender Vets 2018-19