De spanning stijgt. Met nog 4 wedstrijden te gaan en met 1 puntje voorsprong op Haasrode en Bekkevoort  is elke volgende opdracht één van levensbelang voor onze eerste ploeg. Nu zondag ontvangen we het nr 4 in de rangschikking, het sterke Rotselaar. Aansluitend (17u30) staat er een derby uit de oude doos op de agenda, Hoegaarden B tegen Goetsenhoven.   Twee dikke affiches voor amper 6 euro !

SCOH A - VC Rotselaar Sportief (zondag 15u)

Als we de volgende 4 wedstrijden winnen is SCOH A kampioen. Zo simpel is het ....!  Neen,  zo simpel is het niet. Elke nog resterende tegenstander is er immers één waartegen puntenverlies mogelijk is.  De twee uitwedstrijden, tegen Binkom en TW3000 is tegen  teams die zich proberen te redden. De twee thuiswedstrijden, de laatste tegen concurrent Haasrode en die nu tegen top 5 team Rotselaar, zijn tegen teams die bij de beste van de reeks behoren.

Rotselaar nu zondag is uiteraard heel moeilijk. Door het thuisverlies van de torenhofboys afgelopen zaterdag tegen  Houtem lijken hun titelkansen vervlogen te zijn, alhoewel? Maar uiteraard komen de geelblauwen niet naar Hoegaarden om mee aan een groenwitte titel te helpen. Elke ploeg komt met goesting en 100% motivatie naar Hoegaarden, die status hebben we ons zelf bezorgd, en tegen de leider iets rapen staat altijd mooi op het palmares. Bovendien is Rotselaar tot nu de beste Uitploeg. Ze verloren nog maar 7 punten op verplaatsing en die status zullen ze ook alle eer willen aan doen.

Verwacht u maar aan een felle match tussen twee goed voetballende teams met beiden heel wat kwaliteiten. Die van ons zijn u bekend, die van Rotselaar lijsten we even voor u op.  Op verplaatsing hebben ze de beste aanval, verpersoonlijkt door de heren Matheus, Baudet en Schoeters. Maar ook de jonge Boone is een gevaar. In het middenveld beschikken ze met oa Vander Elst, Pauwels  en Verbinnen over prima voetballers die op elk moment kunnen toeslaan. Achteraan staat er een stevig blok met Bornain, Boghemans als centraal duo. Hun keeper Van Oosterwijck liet in de heenmatch zien dat hij niet snel te kloppen is. Samengevat, Rotselaar is gewoon een steengoede ploeg die elke ploeg kan kloppen.

In de heenmatch hielden beide teams elkaar in evenwicht (0-0) en ook de vorige twee confrontaties tegen de torenboys (in het seizoen 2016-2017) eindigden op 0-0. SCOH is voorlopig de beste thuisploeg, Rotselaar de beste uitploeg. We zijn benieuwd wie aan het langste eind trekt. Uiteraard hopen we op winst want puntenverlies zal vermoedelijk afgestraft worden door onze naaste achtervolgers. Trainer Soetaers kan beschikken over dezelfde jongens van de laatste weken en ook Gerard Pierreux is na ziekte terug inzetbaar. Voor Robin Ausloos en Arnaud Serruys komt deze match wellicht te vroeg.

SCOH B - Arsenaal Goetsenhoven (zondag 17u30)

Een beetje in de schaduw van de topmatch om 15u spelen de jongens van Trainer cambiertoch ook een interessant matchke. Een derby tegen de buren van Goetsenhoven. Ginds wonnen onze jongens na een ware spektakelmatch, meteen de eerste winst tov de oranjezwarten in de laatste 4 jaar. Kunnen onze B Boys ook thuis winnen?

Kalender Vets 2018-19