Door de zaterdagavondwinst van Haasrode moesten de mannen van Tom Soetaers winnen om terug aan de leiding te komen. Dat deden ze ook na een collectief zeer sterke prestatie in Haacht (0-4). SCOH B dat in 2019 nog maar 1 keer verloor behield die reeks maar winnen konden de mannen van Cambier niet. 0-0 in Halle VV.

KVC Haacht - SCOH A : 0-4

Onder een mooie lentezon en met heel wat groenwitte supporters (Thanks !!!!) lieten de Hoegaardiers meteen zien wat de bedoeling was. Vol gas en resoluut voor de 3 punten. Al na 1 minuut  kon Goen na een mooie combinatie op de doelman afgaan maar de Hoegaardense spits plaatste de bal net naast. Polfliet probeerde 2 minuten later maar thuisdoelman Andries duwde in corner. Polfliet trapte die scherp in maar een Haachtse verdediger kopte weg. De afvaller werd door Joren Nijs van net buiten de 16 in 1 tijd keihard en enig mooi in de kruising gejaagd. 0-1, wat een doelpunt van Joren.

SCOH bleef de bovenhand halen en gaf de thuisploeg geen kans om op te bouwen. Toch konden de Haachtenaars via twee vrije trappen voor wat dreiging zorgen maar echt gevaar leverde het niet op.

SCOH, ondanks het hobbelige veld, had toch permanent overwicht en in minuut 15 kon Goen zij het vanuit een vrij scherpe hoek alleen op Andries afgaan. De hoek was echter te scherp en dus ging de poging opnieuw net naast.

Het overwicht was er maar de witzwarten verdedigden goed en echt uitgespeelde kansen kregen onze jongens niet. Nijs probeerde op aangeven van Coremans van ver maar Andries redde in 2 tijden. Vlak voor rusten viel dan toch de 0-2. Berghmans trapte een vrije trap op het hoofd van de jonge Robbe Coremans. Die kopte kruiselings in. Doelman Andries kwam net te laat en Goen duwde binnen. 0-2. Wel vrij veel protest van de thuisploeg die vond dat Goen te gevaarlijk in kwam. De scheids zag er geen graten in en dus mochten onze jongens met een 0-2 voorsprong gaan rusten.

Na de koffie opnieuw een enthousiast groenwit. Goen speelde Nijs vrij. Die kapte en zette voor maar de bal werd via de hand van een Haachtverdediger weggewerkt. Strafschop dacht SCOH maar de scheidsrechter zag er onvrijwillig handspel in. Misschien ook wat compensatie voor de door Haacht geprotesteerde 0-2.

Toch was het uitstel van executie want in minuut 60 viel de 0-3 wel. En hoe? Een schitterende aanval die vertrok van bij Polfliet. Hij speelde prima in op Goen die in 1 tijd devieerde naar Berghmans. Amo alleen voor Andries, sleepbeweging en tikje opzij voor de aankomende Goen die zijn 2de beheerst binnen knalde. 0-3

Vanaf dan was het controle houden voor de mannen van Trainer Soetaers. Haacht kon via Caes met een schot en wat later een vrije trap voor wat weerwerk zorgen maar Doelman Vertessen was alert en maakte de pogingen vakkundig onschadelijk.

De Brouwers waren dan toch gevaarlijker en Polfliet zette een kwartier voor tijd prima door en zette gemeten voor op Goen. Onze prijsschutter wou Andries omspelen en binnenleggen maar die liet zich niet verschalken. Toch kwam de 0-4 er. Nijs met de steal en actie legde af voor Lentini. Die knalde op doel maar Andries redde in eerste instantie. De rebound kwam in de voeten van Goen en dan weet je het wel... Idd, hattrick nr 5 van het seizoen en 0-4.

Een prima en oververdiende zege voor onze jongens tegen een toch wel verraderlijke tegenstander. De goesting en wil stralen er van af en dankzij deze zege blijven we de rangschikking aanvoeren. De dichtsbijzijnde concurrenten Bekkevoort en Haasrode lieten ook geen steek vallen zodat het even spannend blijft. Volgende zondag krijgen we het nr 4 Rotselaar op bezoek.

Halle VV - SCOH B : 0-0

In Halle is het nooit makkelijk. Vooreerst is het een goede stugge ploeg, ten tweede laat het terrein daar prima combinatievoetbal moeilijk toe.

De eerste helft was in het voordeel van de thuisploeg dat ondermeer dankzij ex SCOH speler Sven Omloop bijna scoorde. De lat maar ook de 16 jarige U17 doelman Matthieu Aricx hielden blauwwit van een doelpunt.

Ook de eerste 10 minuten na de rust was Halle iets gevaarlijker maar opnieuw lukte scoren niet. Daarna namen onze jongens over. Het laatste halfuur volgden heel wat groenwitte aanvalsgolven elkaar op, maar scoren lukte onze jongens ook niet. Zo bleef de beginstand op het bord en achteraf als een billijk resultaat worden beschouwd.

De mannen van Cambier verliezen dus opnieuw niet maar door de ietwat te veel gelijke spelen zakken ze wat weg in de rangschikking. Wel straf dat Trainer Cambier vandaag reeds zijn 40ste en 41ste speler gebruikte. Het zegt iets over de moeilijkheid om aan automatismen te werken maar anderzijds ook een beeld over de spelersweelde.

Kalender Vets 2018-19