Door de resultaten van vorig weekend staat onze eerste ploeg nu aan de leiding van 2de prov. Als leider worden we verwacht in Haacht, en dat wordt geen gezondheidswandeling. De B ploeg moet op bezoek bij het traditioneel moeilijke Halle VV

KFC Haacht - SCOH A (zondag 15 u, Hoogveld , 3150 Haacht)

Uiteraard was gans Hoegaarden afgelopen zondag in zijn nopjes. Tegen het meer dan degelijke Nossegem (dat pas definitief plooide bij een 3-1 stand) werd overtuigend gewonnen en door het gelijkspel van Bekkevoort tegen Butsel  sprongen onze jongens naar die begeerde eerste plaats.

Leider zijn is mooi maar meer is het ook niet. Het is de ploeg die na 30 matchen leider is die mag pronken met de promotie.  Die ambitie is aanwezig in Hoegaarden - dat hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken - maar we beseffen uiteraard dat er nog een lange weg met heel wat obstakels te gaan is.

Van de drie kopploegen - die amper door 1 puntje worden gescheiden - hebben wij dit weekend  zonder enige twijfel de zwaarste opdracht. Bekkevoort speelt thuis tegen het bijna veroordeelde RWL Sport en met alle respect zien we die niets gaan halen in Bekkevoort. Haasrode neemt het zaterdag op tegen Perk dat veilig is en zijn seizoen enkel nog kan opsmukken. Wij moeten op bezoek bij Haacht. Klassementsgewijs is Haacht haalbaar want met een 12de plaats staan ze net boven de degradatiezone maar zoals al zo vaak gezegd is zich baseren op het klassementsverschil een dodelijke tactiek.

Na een goede heenronde (de witzwarten stonden toen rond de 8ste plaats) speelden ze wel een mindere tweede ronde. In de terugronde behaalde Haacht slechts 9 op 30, en zakten aldus weg in het klassement. Maar.... 2 van die 3 overwinningen behaalden ze tegen Bekkevoort en Houtem en dat zijn toch niet de eerste de besten. Bekkevoort verloor in Haacht met 4-0 (u leest het goed !), Houtem stond afgelopen zaterdag met 3-0 voor maar de Haachtenaars lukten een spectaculaire "remontada" en keerden de scheve situatie in minder dan een halfuur om in een  3-4 winst.  Zijn we wakker?

Die onverhoopte zege zal de ploeg van Trainer Eric Feyaerts  ongetwijfeld een boost geven voor de laatste 5 matchen en nu zondag krijgen ze opnieuw een mogelijkheid om te bewijzen dat ze te laag gerangschikt staan. Ze kunnen de nieuwe leider SC Out Hoegaarden voetje lichten.  Gemotiveerd gaan ze dus zijn, no doubt about it.

SCOH A zal dus opnieuw top, en vanaf minuut 1 wakker moeten zijn. Geduldig en georganiseerd spelen enerzijds, de kansen efficiënt benutten anderzijds. Ons team kan dat en trainer Soetaers zal zijn mannen ongetwijfeld waarschuwen voor de Haachtse valkuilen. We verwachten min of meer dezelfde namen, want Ausloos en Serruys zijn nog steeds niet inzetbaar en of de zieke Gerard Pierreux voldoende hersteld zal zijn is koffiedik kijken. Finale nr 1 wordt zondag gespeeld aan de Hoogweg in Haacht. Zorg dat je klaar bent jongens !  It's Paytime

Halle VV - SCOH B

De B boys gaven afgelopen zondag in het slot een zege weg en dat zorgde toch wat voor een kater. Niets zo goed als een overwinning om die weg te spoelen en dat zal dan in Halle VV moeten gebeuren. De Hallenaars staan net achter onze jongens in het klassement. Thuis wonnen we overtuigend maar ginds is het altijd moeilijk en de blauwwitten zullen zeker op revanche azen. Uiteraard zal trainer cambier weer moeten schuiven. Roosbeek die vorige zondag voor het eerst op de bank zat bij de eerste ploeg en nadien nog wat minuten maakte met de B boys zal door Soetaers opgevorderd worden. Maar goed, talent is er genoeg dus een excuus mag het niet worden. Als ploeg spelen en dan komt het goed.

Kalender Vets 2018-19