Tegen het sterke Nossegem had SCOH A 65 minuten nodig om het verschil te maken.  Michiel Goen zorgde met zijn 4de hattrick van het seizoen voor de 3-1, daarna diepten de groenwitten uit tot een 5-1 winst en pakken de eerste plaats. De B boys verzuimden de klus af te maken tegen Atlas en slikken late gelijkmaker.

SCOH A - SK Nossegem 5-1

De  groenhemden begonnen wervelend en van meet af aan drukten ze de bezoekers in het verweer. Veel kansen leverde dat alsnog niet op maar de toon was gezet. Op het kwartier de eerste echte grote kans. Goen devieerde een center van Berghmans maar de bal werd op de lijn gered en ook in de herneming geraakte Goen niet voorbij de bezoekende goalie Greven.

In minuut 18 ging Goen door. Vanop de achterlijn tikte hij naar Berghmans. Diens prima inzet werd door een bezoekende verdediger gekeerd. Nossegem kwam na dat sterke thuiskwartier onder de druk uit en via een schot van  De Schepper zorgde het voor een eerste dreiging. Vertessen pakte de volley relatief makkelijk.

In minuut 23 was het de beurt aan Niels Bamps. Hij kwam mooi naar binnen en knalde van op 20 meter enig mooi naar goal. Doelman Greven was geklopt maar het schot van Nielske stierf op de kruising. Nossegem reageerde meteen met een voorzet van Torralba die door Bleyen in de vlucht ook op de lat werd geknald.

SCOH A dan via de sterk spelende Polfliet. Hij kapte zich voorbij zijn man legde panklaar voor Berghmans. Greven redde prima het schot van onze spelmaker maar Goen was als de kippen bij de rebound en schoot de 1-0 tegen de touwen.  Wat later een identieke combinatie. Nu tussen Polfliet, Nijs en Berghmans maar Amo schoot naast.

Nossegem kwam in het laatste kwartier van de eerste helft serieus opzetten en een vrije trap van Beynen die over ging was de eerste waarschuwing. Wat later (39ste min) een center vanop rechts richting tweede paal. De Pauw kopte overhoeks binnen. 1-1, meteen ook de ruststand.

Trainer Soetaers vroeg tijdens de rust om meer baltempo en dat kwam er ook. Hoegaarden drukte dankzij onze sterke centrale as (Nijs en Dumoulin en Coremans en kilometervreter Veulemans) van de eerste minuut de bezoekers op hun goal. Dumoulin kopte een center van Nijs boven op de lat, Polfliet volleyde een prima center van Renmans in de handen van Greven.

In minuut 61 was het dan wel zover.  Nijs trapte een vrije trap scherp in en wie anders dan Michiel Goen kopte de 2-1 binnen?  Nossegem op de knieën nu en SCOH ging door. Een prima diepe bal van Robbie Dumoulin bracht Goen in een één op één met de doelman. Met een subtiele deviatie tikte onze prijsschutter in één tijd de 3-1 voorbij Greven. De 23ste van het seizoen en de vierde hattrick voor Goentje.

Nossegem dat tot dan aardig meedeed liet het nu lopen en zag de brouwers uitlopen tot 5-1. Joren Nijs kon na een prima steal de 4-1 beheerst voorbij Greven trappen en ook de voor Polfliet (applausvervanging) ingekomen Lentini liet zich gelden. Eerst centerde hij prima op berghmans maar diens kopbal zoefde naast. Wat later opende Lentini op Goen. Thuisverdediger Sortet kopte onder druk de bal in eigen doel 5-1. Daarna kregen "Ti Amo" Amaury Berghmans en Michiel "Goentje" Goen nog een applausvervanging.

Verdiende winst voor SCOH maar toch dient gezegd dat dit Nossegem geen weerloze ploeg was, integendeel ze gingen pas finaal door de knieën na de 3-1.  Bon, door het gelijkspel van Bekkevoort springen onze jongens terug naar de eerste plaats. Haasrode en Bekkevoort volgen op 1 punt dus niets is gespeeld. Volgende zondag is het te doen in haacht dat gisterenavond een geweldige remontada lukte in Houtem (van 3-0 naar 3-4 winst). Opnieuw moeilijk dus.

SCOH B - Atlas Linter 2-2

De B boys mochten vandaag enkel tevreden zijn met een zege. Die kansen waren er, zeker voor de rust maar het stond slechts 1-0 dankzij een doelpunt van Robin Willekens.

Na de rust scoorden de bezoekers vrij snel tegen via Loyaerts. De mannen van Cambier zochten en vonden al snel een antwoord dankzij een doelpunt van Simon steenwegen (2-1). In plaats van de klus te klaren lieten ze de kaas nog van hun brood halen toen Holsbeek te makkelijk een weggewerkte bal in doel kon trappen. Jammer !

Kalender Vets 2018-19