Na twee weekends geen voetbal (waarom is ons een raadsel) is het zondag gelukkig weer matchday voor de jongens van Trainer Tom Soetaers. SCOH A ontvangt om 15u SK Nossegem. De B boys hadden één weekje rust en mogen aansluitend om 17u30 Atlas Linter in de ogen kijken.

SCOH A – SK Nossegem (zondag 15u)

Twee weken geen competitie in het midden van de terugronde- we begrijpen niet waar het goed voor is – doet ons met zijn allen nu nog meer verlangen naar het voetbal. Zondag worden we op onze wenken bediend want onze jongens spelen thuis en dit tegen het sterke zeer verraderlijke Nossegem.

Trainer Soetaers heeft naar onze mening de twee weken break goed ingevuld. De eerste week kregen onze jongens rust, de week nadien werden ze drie keer opgeroepen waaronder een oefenmatch in Vissenaken (2-2). Deze week wordt de laatste hand gelegd met het oog op de eindspurt.

Die eindspurt zal er één van lange adem worden want zoals geweten is het bijzonder spannend in 2A en komen er nog 5 à 6  ploegen in aanmerking voor de oppergaai.  Bekkevoort dat een inhaalmatch tegen Binkom winnend afsloot is over onze jongens naar plaats 1 gesprongen en heeft wat ons betreft ook de beste papieren op de titel. Van de laatste 6 wedstrijden spelen de roodblauwen er immers 5 thuis !! Hoegaarden en de andere kandidaten (Haasrode, Rotselaar, Butsel en Wezemaal) zullen dus niet te veel mogen laten liggen willen ze nog over Pairoux en co gaan.

Wij houden al een heel seizoen vast aan hetzelfde principe. Rustig blijven, match per match aanpakken en 3 punten proberen binnen te halen. De eerstvolgende match is dus altijd de belangrijkste en verder vooruitkijken heeft geen zin. Het is nu paytime zoals dat heet en onze mannen beseffen dat maar al te goed.

We hebben een moeilijk programma en nu zondag wacht ons al een zeer, maar effectief zeer moeilijke opdracht. Nossegem komt langs en die doen het als promovendus in 2de prov uitstekend. Ze staan 8ste maar lieten al enkele serieuze uitslagen optekenen. Zo klopten ze voor de break Houtem met 4-1 maar ook de scalp van Butsel, Rotselaar, Haasrode  en jawel Hoegaarden hangen al aan hun gordel.  Sterk dus.

In Nossegem verloren onze jongens met 2-0 en wellicht speelden we daar onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Alleszins hadden we toen buiten het eerste kwartier weinig in de pap te brokken en verloren we verdiend. Die wedstrijd en het goede groepsgesprek tussen de technische staf en de groep nadien, luidde wel de ommekeer in.

Uiteraard gaan we zondag anders de match in dan toen in Nossegem. Topschutter Michiel Goen was er geschorst en Michiel er bij of niet scheelt een stuk. Ten tweede lag het wat kleine veld ons niet echt, zondag hebben we ruimte en een perfecte mat. Bij Nossegem missen ze door blessure hun topschutter Sam Van Loo en dat is uiteraard voor de ploeg van coach Benny Nannan een aderlating. Maar let op, ze hebben nog heel wat troeven. Sigi Bleyen vindt blijkbaar ook makkelijk de weg naar de goal en technisch woelwater Guerra Torralba deed ons al serieus pijn in Nossegem. SCOH zal hen aan banden moeten leggen en de eigen kansen die het krijgt efficient moeten benutten dat is duidelijk.

Onze coach kan zondag niet rekenen op enkele spelers. Robin Ausloos en Arnaud Serruys zijn geblesseerd, Gerard Pierreux ziek. Alexander Roosbeek zal wel terug deel uit maken van de selectie en dat is geleden van oktober toen hij geblesseerd uitviel. Greg Fouarge, hervat na bijna een jaar blessureleed met de B kern. Wat puzzelwerk dus voor de coach maar nog steeds zal er een strijdbare ploeg staan en voor de volgende wedstrijden zullen we iedereen nodig hebben. Van op de eerste rij maken we allen de titelstrijd mee, geniet ervan en zorg dat we dat voorrecht kunnen behouden.

SCOH B – Atlas Linter (zondag 17u30)

De B boys speelden twee weken geleden een inhaalmatch in Butsel die makkelijk werd gewonnen (0-4). Door die zege staan ze 6de maar blijven ze zicht hebben op stek 3. Om die te halen (zou mooi zijn) moeten we zondag winnen van Atlas en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De roodwitten staan dan wel redelijk onderaan, het is en blijft altijd een gevaarlijke ploeg . Op den Atlas gingen onze jongens winnen maar eerlijk als we zijn stelden we toen dat het eigenlijk serieus gevleid was.

Toch moeten de mannen van Cambier thuis in staat zijn de 3 punten te pakken. De kern van Cambier is ook zo goed als compleet en dan zouden we in principe over wat meer kwaliteiten moeten beschikken als Atlas. Inzet en concentratie moet dan wel 100% zijn, anders zal de kwaliteit het onderspit delven.

Kalender Vets 2018-19