FC Melsbroek - SCOH A: 3-3

Met redelijk ontzag voor de kwaliteiten van het nr 3 in de stand zakten onze jongens af naar de omgeving van Airport Brussels. In het nieuwe complex van FC Melsbroek, mooi maar omgeven door ring- en luchthaveninfrastructuur behaalden ze  desalniettemin een mooi en verdiend punt.

Dezelfde elf die vorige week de eerste zege van het seizoen behaalden, kregen opnieuw het vertrouwen van Lavigne, maar met Dumoulin,Velaers, Renmans en Philips op de bank had de Coach enkele troeven achter de hand.

Op het grote veld startten de brouwers behouden en Melsbroek probeerde via de snelle flanken voor averij te zorgen. Nochtans was de eerste mogelijkheid voor SCOH. Dries Nys zette strak voor maar een verdediger kon net voor de intikkende Polfliet de bal in hoekschop verwerken. Aan de overkant kwamen de brouwers goed weg toen Pfaff , prijsschutter Ghys aan de eerste paal vond. Die miste echter zijn inzet en Haccour kon ingrijpen.

In de 17de minuut pech voor Hoegaarden. Wederom een scherpe voorzet van Pfaff. Pierreux onderschepte maar de bal kwam ongelukkig tegen zijn hand en de scheids legde de bal op de stip. Ghys faalde vanop 11 meter niet ook al zat Jeroen Haccour er kort bij. 1-0 voor de thuisploeg. De brouwers wilden reageren maar verder dan een schot van de sterk spelende Dries Nys en een schot van Polfliet kwamen ze niet.

Melsbroek speelde goed in de omschakeling en toen Vanvelthoven te kort inspeelde op Polfliet kon Vanderheyde linksbuiten Verhaz lanceren. Die legde mooi breed en de snelle flank Pfaff devieerde de bal over Haccour in de Hoegaardense mand. 2-0, na amper 26 minuten.

SCOH moest nu meer naar voren trekken en deed dat ook. Toch was het uitkijken voor de scherpe counters van de thuisploeg  via Verhaz en Pfaff. Gelukkig waren ze soms iets te enthousiast en liepen ze in de buitenspelval. In minuut 40 opnieuw een vlijmscherpe Melsbroekse uitbraak. Pfaff legde af naar Vanderheyden maar die miste de huizenhoge kans. Hier ontsnapten de brouwers aan een 3-0 achterstand die wellicht het einde had betekend.

Het bleef dus 2-0 en in minuut 40 zette SCOH een mooie aanval over rechts op. Bamps en Pierreux combineerden prima, en speelden in op Polfliet. Jens nam aan maar werd bruutweg onder de grond geduwd. Penalty dus, maar  de scheids deed of zijn neus bloeide. Hier werd Hoegaarden een zuivere strafschop ontnomen.

De scheids wist dat hij fout was want toen Goen 2 minuten later de bal voorzette tegen een Melsbroekse verdediger legde hij de bal "compensatiegewijs" voor "hands"wel op de stip. Vanvelthoven knalde zuiver de 2-1 voorbij de thuisgoalie. 2-1, meteen ook de ruststand.

De eerste 15 minuten na de rust waren weinig oogstrelend. SCOH probeerde wel maar geraakte moeilijk aan uitgespeelde kansen. Tot in de 61ste minuut. Bamps speelde in op Vanvelthoven die in de 16 rond zijn man draaide en hard naar de winkelhaak knalde. De thuisdoelman duwde hem tegen de lat. Laurens Vancorenbergh was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te koppen. 2-2

SCOH rook bloed en voelde dat Melsbroek door het beste heen was. Toch liet het zich in de 75ste minuut verrassen. Een lange bal werd door wauters mis ingeschat en Ghys kon alzo alleen voor Haccour komen. Het Melsbroekse nr 9 faalde niet en bracht zijn ploeg , tegen de gang van het spel op 3-2.

De voor Bamps ingevallen Velaers mikte wat later een vrije trap net naast en nog wat later kwam Wauters een teen te kort om een nieuwe vrije trap van Velaers aan de 2de paal in te tikken. Melsbroek kroop nu achteruit en verdedigde met man en macht de eerste aankomende thuiszege in hun nieuwe thuishaven. Het leek er op uit te draaien tot minuut 90. De ingevallen Robbie Dumoulin raapte een cross bal op en zwiepte hem richting 2de paal richting Vancorenbergh.  Diens kopbal werd geblokt maar viel voor Hoegaardens uitblinker Dries Nys. Die legde af tot bij Michiel Goen die schuin  voor doel  de bal in de korte hoek binnen ramde. Dus toch nog 3-3 en een punt voor Hoegaarden.

Met het punt tegen het nog steeds ongeslagen Melsbroek kunnen we leven en na een vroege 2-0 achterstand moeten we daar zelfs heel blij mee zijn. Toch verdienden  we op basis van de 2de helft zeker het punt en indien we de 3-2 niet zo goedkoop weggegeven hadden, had er zelfs meer ingezeten. Maar kom, ook die van Melsbroek vonden dat ze de match hadden moeten winnen op basis van hun betere eerste helft. Al bij al een billijk gelijkspel dus. Volgende week ontvangen we traditieclub Strombeek, dat vandaag won tegen Butsel.

Heide Linter - SCOH B: 5-0

De B ploeg verloor vandaag met zware 5-0 cijfers in Heide Linter. In de eerste helft voetbalden onze jongens echter goed mee en kregen zelfs de kans op een voorsprong. Dat gebeurde echter niet en integendeel Heide kwam op voorsprong en behield die tot de rust. Na de rust slikten de mannen van Brijs snel 2 doelpunten en was de wedstrijd over. Uiteindelijk werden het nog zware 5-0 cijfers. .

Mosselfestijn SCOH

27-28-29 oktober 2017