Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

SC Out-Hoegaarden wil enkele kanttekeningen plaatsen bij het artikel dat verscheen in de weekendeditie van Het Nieuwsblad op zaterdag 31 maart. In dat artikel wordt gesuggereerd dat SC Out-Hoegaarden een capaciteitsprobleem heeft. Dat is niet helemaal correct.

Waar gaat het over ? De capaciteit van de huidige Struisvogel-site (naast en rond de gemeentelijke sporthal) is berekend op 300 jeugdspelers. Volgend seizoen (2018-19) verwachten we een groei tot 268 spelers. Op zich is er dus nog wat marge. Maar over twee seizoenen (dus vanaf 2020-21) zullen wij over drie U15-, drie U17-, één U21-, twee eerste ploegen (en een veteranenploeg) beschikken. Die moeten allemaal twee tot drie keer per week kunnen trainen van maandag tot vrijdag, en dit steeds na 19u30. Aangezien we maar over twee terreinen beschikken, wordt dat zo goed als onmogelijk.

Voor de onderbouw (U6-U9) en de middenbouw (U10-U13) voorzien wij helemaal geen moeilijkheden. Ook voor de wedstrijden zullen er geen problemen zijn, op voorwaarde dat  de club voldoende gebruik kan blijven maken van de kleedkamers van de sporthal.


Voor eventuele knelpunten ziet de club drie mogelijke oplossingen:
1.    Een optimalisatie van de huidige site (= niet-gebruikte ruimtes benutten).
2.    Bijkomend uitwijken naar een voetbalsite binnen de gemeente (momenteel dus Meldert of Outgaarden).
3.    Bijkomend uitwijken naar een voetbalsite buiten de gemeente.

In de krant wordt één van de pistes uitvergroot, namelijk de tweede, een zogenaamde terugkeer naar Outgaarden.  Het verder in overweging nemen van deze piste heeft enkel zin in de veronderstelling dat er in 2020 nog een voetbalveld zou zijn. SC Out-Hoegaarden heeft op de toekomstige invulling van die site echter geen vat, en meent te weten dat die invulling vandaag nog niet vastligt. Het focussen op die tweede piste is dus op zijn minst voorbarig.

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement