Welkom op de officiële website van voetbalclub SC Hoegaarden-Outgaarden (KBVB stamnummer: 3264)

Beminde (on)gelovigen,

De monniken van de Orde der Struthio Cameli hebben van mij – Abt Alanus - de toelating gekregen om op vrijdag 18 november uitzonderlijk hun klooster te verlaten teneinde de trappistenbieren van hun collega monniken van de orde der cisterciënzers te promoten. Om 18u - na de vespers (avondgebed) - verwelkomen monniken Siegmund, Ivo, Lucas, Roeland, Benjamin en mezelf jullie in de voetbalkantine. Voor deze speciale gelegenheid zullen de monniken hun traditionele kledij dragen om jullie op gepaste wijze te kunnen ontvangen.

Een trappist krijgt maar die naam als het voldoet aan een aantal strenge criteria:
· Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij, door de monniken zelf of onder hun toezicht.
· De brouwerij moet ondergeschikt zijn aan het klooster en getuigen van een bedrijfscultuur die past bij het monastieke project.
· De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster.

Vrij vertaald geeft dit :
· Het bier wordt aangeboden binnen de muren van SC Out-Hoegaarden, door de monniken zelf of onder hun toezicht.
· De kantine van Jong Hoegaarden moet ondergeschikt zijn aan SC Out-Hoegaarden en getuigen van een clubcultuur die past bij het sportieve (jeugd)project.
· De opbrengsten (2 bonnetjes per trappist) moeten worden gebruikt voor het voetbalplezier van de jeugdspelers en voor het onderhoud van de site SC Out-Hoegaarden.

Volgende trappisten nemen de monniken mee om de dorstigen te laven :

· Tripel van Westmalle (9,5%) is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets, gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk. De Westmalle Tripel wordt wel eens de "moeder van alle tripels" genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. De huidige formule blijft al sinds 1956 - dus meer dan 50 jaar - nagenoeg onveranderd.
· La trappe “Quadrupel” (10% alcohol) is de zwaarste specialiteit van dit Nederlands trappistenbier. De smaak is vol, mild en aangenaam bitter. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstenmout en gist. De brouwerij haalt het water voor het bier uit eigen bron.
· De Rochefort 8 dateert van 1955 en is de laatst geborene van het gamma Rochefort trappisten (6-8-10). Oorspronkelijk werd dit bier enkel gebrouwen ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten. De Rochefort 8 heeft een alcoholvolume van 9,2%. Mannelijk van karakter, leent het zich vooral voor een degustatie onder vrienden! Gezien het grote succes van dit bier, beslisten de monniken rond 1960 om dit bier op regelmatige basis te brouwen. Dit bier wordt soms de ‘Spéciale’ genoemd.
· De Blauwe Chimay is een donker trappistenbier met een krachtig aroma, dat de kloostergemeenschap in 1956 ontwikkelde als kerstbier. Dit bruin bier heeft een lichte, roosachtige bloementoets, gekoppeld aan een aangename geur van verse gist. Het schuim is dik en romig bruin. De krachtige en complexe aroma’s dragen de noot van een fijn kruidenboeket in zich en onthullen in de mond een vleugje karamel. Als u de Blauwe Chimay in de kelder bewaart, blijft zijn complexe smaak zich in de loop der jaren nog verbeteren.
· De monniken hebben ook wat kaas, bitterballen en sandwiches mee om de hongerigen te spijzen.

Laat ons deze (oude) monniken met open armen ontvangen en ze verblijden met jullie talrijke opkomst om hen te bewijzen dat Jong Hoegaarden óók een hechte (klooster)gemeenschap is!

Met heilige groeten,

Abt Alanus

Oud Hoegaarden

Nieuws

Kalender Eerste Ploeg 2018-19

Kalender Tweede Ploeg 2018-19

Kalender Vets 2018-19

Wedstrijdverslagen

Archief

Evenementen

Sponsorblok

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR JEUGD

Sponsor Worden?

Contacteer:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jong Hoegaarden

Nieuws Jeugdwerking

Waarom Jong Hoegaarden?

Ik wil lid worden

Contact

Hoegaarden verjaart

Kalenders & Uitslagen 2018-19

Planning Socceronline

Volgende evenement